28-02-06

The Way We Were!!

Ik heb net op een leuke site ontdekt (zie onderaan ) dat op de dag van mijn geboorte nr 1 in de hitparade was....'I want to hold your hand' van The Beatles.  Indien ik tien jaar jonger was geweest, had Barbra Steisand waarschijnlijk geklonken met 'The Way We Were'. Ik kom er dus nog goed van af!

Check for yourself!

http://home.comcast.net/~josh.hosler/NumberOneInHistory/S...

18:30 Gepost in Muziek | Commentaren (3)

27-02-06

Shake your moneymaker!

 

Lock up your daughters!

Op 27 maart zal de nieuwe Adagio het levenslicht zien. De groep rond supergitarist Stephan Forté zal zijn derde cd 'Dominate' op ons loslaten.  Adagio maakt krachtige & bombastische neoclassical progmetal; kortom, een hele hap om te beluisteren. En om te beschrijven.

   

Jim Peterik, ooit het creatieve brein in Survivor, schenkt ons eind maart zijn nieuwe solo-cd. Deze belooft weer pakkende refreinen, emotionele teksten en lekkere grooves. Gasten zijn o.a. Johnny Van Zandt van Lynyrd Skynyrd.

Als 2005 al een geweldig jaar was, beloofd 2006 nog beter te worden met zo vroeg op de kalender reeds zoveel kwaliteit te beloven.   Na (veel te) lang wachten komt eind april de nieuwe Vanden Plas uit. Het wordt een concept-cd rond het verhaal van De Graaf van Monte Christo.  Hij zal dan ook 'Christ O.' gaan heten.

              

Net nu Roine Stolt zijn dubbele solo-cd uitheeft, wordt er gewag gemaakt van de nieuwe (dubbele!!!) schijf van The Flower Kings. Better be good, want de laatste was niet om naar huis te schrijven.  Eind maart ook!

Tot slot nog melden dat de powerprogmetal-koningen Evergrey hun nieuwste cd ook eind maart zullen uitbrengen... Hun label meldt tevens dat ze deze zomer zowat op elke kermis en festival zullen spelen!  (Ik durf wedden: bij ons op de jaarmarkt zal het weer Axel Peleman zijn!)

 

Als we tegen dat tempo doorgaan, vrees ik dat we dit jaar het einde niet gaan halen...

toch: niet opgeven!

met nederige groet, Tarkus

 

20:04 Gepost in Muziek | Commentaren (1)

25-02-06

Wish it was March 6th

  Het is niet T.'s bedoeling, noch gewoonte om voor te lopen op de feiten.  Niettegenstaande bovenstaande stelling, kunnen we toch stellen dat dé prog/symfo-cd van het jaar 2006 er eerstdaags zit aan te komen.  Kortom: de cd van het jaar.  David Gilmour's eerste in ruim tien jaar zal dan het levenslicht zien.  Gasten als Graham Nash & David Crosby kunnen het alleen nog beter maken.

Verder beloofd de preview op 's mans site een overdaad aan solo's en orchestraties om een waar oorgasme aan over te houden.

Maar zoals ik reeds zei: vooral niet voorlopen op de feiten!!

11:22 | Commentaren (2)

24-02-06

 Friday on my mind!

Een schandelijk event heeft zich voorgedaan.  T. is momenteel lichtjes onder de invloed van...ja, gerstenat.  Een drink(je) met de collega's, onder auspiecien van de 'Chef' heeft zijn doel niet gemist.  Doch, welkom aan de nieuwe bezoekers!  Deze vraag ik dan ook ten stelligste om deze blog niet àl te populair te maken.

Uiteraard gaat T. zich dit weekend eens verdiepen in de muzikale actualiteit en relevante evenementen zullen via deze blog kond zullen worden gemaakt.  Een update aangaande het idool en classic van de week zal zich opdringen!

 

Met ferme groet!

 

18:34 | Commentaren (1)

23-02-06

(Nog) niet dus

Vorige bericht kan al direct herroepen worden; 'ze' hebben hem dus nog niet.

Leuker om te melden is dat Ritchie Blackmore eind maart zijn jongste op ons loslaat. Weerom zullen er enkele verrassingen opstaan (Streets of London) en op de bonus-cd zou Joe Lynn Turner een nummer zingen. You love it or hate it!

Op de fantastische site van Prog-Nose vind je de eindejaars-poll en Tarkus (aka The Progmaster) is blijkbaar toch niet doof door 2005 gegaan. Enige gelijkenissen met mijn lijstje zijn geen toeval. Als't goed is, zeggen we het ook.

 

 

CU, Hear ya, what-ever!

 

 

 

17:03 | Commentaren (1)

22-02-06

Toestanden

Ratco Mladic hebben ze blijkbaar gevonden, ttz: één en ander moet nog bevestigd worden. Wie ze vandaag ook blijkbaar gevonden hebben is ondertekende. De bewijzen zijn er: een fractie van mijn (huis)gevel is geveld. Ttz: de bekleding. Klus aan de winkel dus.

Wat er dan weer wel goed uitziet is dat Arrow Classic Rockfestival dit jaar twee dagen zou duren. Er is sprake van Whitesnake naar Lichtenvoorde te halen, waarvoor dank aan de organisatoren. T. zal mogelijk blijven kamperen om het hele programma te kunnen zien. Sympathisanten (m/v) zijn welkom. Check ev. de link op deze pagina.

Ik heb de chat terug geïnstalleerd, Justin Case iemand er behoefte aan heeft. ;-))=

Verder wens ik de bezoeker nog een buitenissige avond!

groeten

 

17:32 | Commentaren (0)