17-05-06

 Amy For President!

Ik zal maar meteen bekennen: ik ben geen 16 meer, zelfs het dubbele ben ik reeds lang overschreden. Toch ben ik niet te benauwd om toe te geven dat ik Evanescence een fijne band vind. Goed, misschien wat opgeklopt door MTV, waardoor ze wat aan credibility missen, maar als de muziek goed zit, ben ik er als de kippen bij.

Hun derde cd, de live-cd 'Anywhere But Home' bevat (veelal) een live DVD met een volledig concert + extra's. En dit is wel de moeite.Frontvrouw Amy Lee heeft niet direct de grootste zangcapaciteiten, ze is zelfs niet echt knap te noemen. Ze lijkt eerder van de straat te zijn geplukt om kwajongensgewijs het podium te temmen. Toch komt ze hartverwarmend over, net daardoor! De (onduidelijk samengestelde) band beheerst een perfecte mix tussen gothic en nu-metal, en Amy begeleid zichzelf aardig op de piano in de kippevelsongs als 'My Immortal'.

Het besef dat deze cd zowel bij de Chiro, op meisjesstudentenkamers als bij mij rondjes draait, bewijst weer maar eens dat rock & roll (metal?) de geesten jong houdt!

http://www.evanescence.com/

 

 

 

 

00:09 Gepost in Muziek | Commentaren (1)

Commentaren

wie zegt dat wij oud zijn??? een rimpeltje hier en daar
maar nog geen rimpteltje op mijn zieltje zene
lieve groetjes

Gepost door: MIEKE | 17-05-06

De commentaren zijn gesloten.