09-07-06

Elephantitis in Antverpia

Ik zal de geschiedenis niet ingaan als een groot kenner, laat staan liefhebber van cirkus, kermis of carnavalevenementen. De komst van het gezelschap 'Royal De Luxe' uit Frankrijk, met in hun kielzog een monumentale olifant en een verhaaltje er rond deed me dan ook niet veel. Na datum nog niet trouwens.

Doch, op aanraden van derden ben ik vanmiddag toch maar eens gaan kijken, vooral wegens niets anders om handen. Dat gebeurd soms.

De meer dan behoorlijke opkomst van het publiek en dagjestoeristen deed vermoeden dat het toch best eens aardig zou kunnen worden. En dat was het ook, aardig dus. Voor wie zulke zaken echt graag ziet, moet dit echt wel de moeite zijn. Spektakel was het zeker. De grootte van het gebeuren maakt wel enige indruk. Referenties aan Cirque Du Soleil waren niet van de lucht, het Franse theatrale element drukte duidelijk een stempel op het gebeuren. Wél enerverend was de mantra-muziek die heel-de-tijd bleef bonken. Per definitie natuurlijk. Verder was het wel leuk om zien. Het einde (vraag me nu niet naar de verhaallijn) was à la Copperfield, met een ferme verdwijntruk voor de ogen van het 360° opgestelde publiek. Doch, meer dan een mager applaus kon er blijkbaar niet af.                                                  

 

19:33 Gepost in Actualiteit | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.