17-07-06

Look what the cat dragged in!

Nu 'onze' festivals voorbij zijn moeten we zelf op zoek naar onze enige troost in this place called Earth.

Een uitstapje naar mijn 'dealer' (zie onder) leverde alvast deze prima schijfjes op.

ETERNAL TEARS OF SORROW: Before the Bleeding Sun

Gek genoeg apprecieer ik met 'ouder' te worden gemakkelijker meer extremere bands dan vroeger. Niet dat EToS een heel extreme band is, maar deze Finse band weet toch weer mijn grenzen te verleggen. Zij spelen krachtige epische metal met invloeden uit de gothic, death en powermetal. Zeer melodieuze keyboardstukken worden afgewisseld met razendsnelle gitaarpartijen en bombastische koren. Soms nijdige screams en dan weer meezingmetal. Een vleug progmetal en doomy elementen, het zit er allemaal in.

Liefhebbers van Nightwish, Therion of ja, Dimmu Borgir en Stratovarius, toch effe checken!

 

WOLVERINE: still

Dit vind ik een geweldige band. Vorige cd's, 'The Window Purpose' en in mindere mate 'Cold Light Of  Monday' lieten nog een band horen op zoek naar een eigen geluid. Op 'still' is die identiteit gevonden. Deze Zweeds/Duitse band brengt uitgebalanceerde progmetal met symfonische trekjes. Qua stijl het best te vergelijken met Pain Of Salvation. De invloed van producer Oliver Philips (Everon) drukt wel een - positieve - stempel op de muziek. Opeth, Tiamat en Anathema kijken ook wel om het hoekje, maar niet in die mate.

Hier kan je naar luisteren en de cd horen groeien. De emotionele zang en subtiele instrumentatie, die we bvb ook bij Sieges Even terugvinden maken dit een avontuurlijke en vooral mooie cd.

 

Heel wat anders is de nieuwe schijf van Rhapsody-brein Luca Turilli

LUCA TURILLI'S DREAMQUEST: Lost Horizons

is weer lekker up-tempo metal. Symfonische powermetal met behoorlijk wat gothic-invloeden! Rhapsody goes Epica! Wat een zangeres! Wat een heerlijke melodieën! Allemaal gedachten die door je hoofd flitsen bij het horen van deze schijf. Ik pas graag voor al te gratuite metal, maar dit is net iets meer; de complexiteit annex meezing-factor zijn toch uniek. Ok, beetje op de rand van de Rhapsody-overdaad, maar evenwichtig genoeg om een breed publiek te bereiken.

18:52 Gepost in Muziek | Commentaren (1)

Commentaren

opeth Wie weet komt Opeth toch nog in je platenkast !!!!!!!!!

Gepost door: bever | 20-07-06

De commentaren zijn gesloten.