23-07-06

What have I done to deserve this?

Het is niet uitzonderlijk dat Tarkus op korte tijd geconfronteerd wordt met een overdaad aan indrukken. Dit weekend waren dit niet alleen onze Nationale Feestdag, het gebrom van oude vliegtuigmotoren, een gardenparty gelardeerd met dartele deernes in het zwembad en een bagpipe annex highland-dance voorstelling (dus een feestje zoals u en ik er wekelijks enkele van moeten afslaan),...

Komt daarbij dat ik onder zware druk (3 pils en twee koffie) van mijn kozijn nog 'gedwongen' word om een DVD van de Pet Shop Boys te recenseren op deze tot hiertoe ernstige blog. Mijn reputatie was al wankel, de roep van het schavot weerklinkt nu wel echt!

Is dit nu een straf of niet? Wel, niet echt.

Wie de jaren tachtig op muzikaal vlak bewust heeft meegemaakt kan niet rond dit Olijke Duo. De aanstekelijke electrodeuntjes, de stem van Neil Tennant en het onderdrukte kinky sfeertje hebben iets onweerstaanbaars.

Nu heb ik de DVD met de concertregistratie 'Performance' uit 1991 voor me liggen. En het moet gezegd: een prima dingetje, ook al blijf ik wel gaan voor de meer bekende nummers uit hun repertoire (It's a Sin, West End Girls), enkele verrassingen zoals het heerlijke 'So Sorry,I Said' pakten mij werkelijk in.

Pet Shop Boys live is natuurlijk in de eerste plaats een visueel spektakel, dit wegens het bewust achterwege laten van live-muzikanten (op enkele tracks na). Het is dus eigenlijk fake, maar tegelijk eerlijk. Het is een electronische groep en ze draaien ons geen rad voor de ogen. De stem van Tennant heeft karakter genoeg om de songs te dragen.

De balletstukjes moet je gewoon gezien hebben, evenals de hilarische verkleedpartijen en groteske en tegelijk minimalistische decors. Zelfs als de muziek niet echt je ding is blijft dit een leuke DVD om naar te kijken. It' NOT a sin!

09:21 Gepost in Muziek | Commentaren (2)

Commentaren

Long time ago What the hell! Ik heb hier blijkbaar wat in te halen.. Zo n uitgebreide blog reeds.. Ik kan best es n weekske congé pakken om dit allemaal onder de loep te nemen. Jammer genoeg niet veel tijd nu om voor t pcke kruipen. Van her naar der.. Zaterdag vertrek k naar Portugal, hopelijk kom k daar wat tot rust. Hoewel, Boom festival the first time, wat zal dat geven.. Lijkt me hier alleszins zeer interessant om je blog van naderbij te bekijken, zowel de musica als de foto's, enz. Pavlog's dog zie ik hieronder staan, die ken ik alvast een beetje, zelfde cd tje per toeval van vriend uitgeleend, en is.. wondermooi. Voor de rest veel nieuws voor me, ik ga zeker en vast hier nog komen piepen! Wou je nog ff t beste wensen, n zwoele zomer nog zonder problemen - buiten het werk dan gezien.. Enjoy! We ll talk later..
Groetjes en tot gauwkes,
x

Gepost door: Sniffels | 27-07-06

hey you! Zeker bedankt voor je interesse en enthousiasme!
Ken ik jou? Misschien een tip? Je maakt me wel erg nieuwsgierig!

hopelijk tot horens?

Gepost door: Tarkus | 29-07-06

De commentaren zijn gesloten.