29-07-06

Soms is het wel effe genoeg...

Zonder overdreven ijdel te zijn, kan ik stellen dat ik in het algemeen als een bezig bijtje word beschouwd. Zelfs mijn 'chef' is die mening toegedaan.

Toch moet ik vandaag in alle eerlijkheid toegeven dat mijn batterij(en) behoorlijk onder niveau zitten.

Een niet te onderschatten reorganisatie op de werkvloer in combinatie met de recente hittegolf hebben geleid tot een kleine 'breakdown' in mijn systeem. Noem mij gerust een 'watje'.

Verwacht geen updates de eerste dagen, pas volgende woensdag vlieg ik er terug in.

Alvast een dikke tnx en kus voor het regelmatig raadplegen van deze volledig onverdachte bron van informatie!

 

 

00:52 | Commentaren (2)

23-07-06

What have I done to deserve this?

Het is niet uitzonderlijk dat Tarkus op korte tijd geconfronteerd wordt met een overdaad aan indrukken. Dit weekend waren dit niet alleen onze Nationale Feestdag, het gebrom van oude vliegtuigmotoren, een gardenparty gelardeerd met dartele deernes in het zwembad en een bagpipe annex highland-dance voorstelling (dus een feestje zoals u en ik er wekelijks enkele van moeten afslaan),...

Komt daarbij dat ik onder zware druk (3 pils en twee koffie) van mijn kozijn nog 'gedwongen' word om een DVD van de Pet Shop Boys te recenseren op deze tot hiertoe ernstige blog. Mijn reputatie was al wankel, de roep van het schavot weerklinkt nu wel echt!

Is dit nu een straf of niet? Wel, niet echt.

Wie de jaren tachtig op muzikaal vlak bewust heeft meegemaakt kan niet rond dit Olijke Duo. De aanstekelijke electrodeuntjes, de stem van Neil Tennant en het onderdrukte kinky sfeertje hebben iets onweerstaanbaars.

Nu heb ik de DVD met de concertregistratie 'Performance' uit 1991 voor me liggen. En het moet gezegd: een prima dingetje, ook al blijf ik wel gaan voor de meer bekende nummers uit hun repertoire (It's a Sin, West End Girls), enkele verrassingen zoals het heerlijke 'So Sorry,I Said' pakten mij werkelijk in.

Pet Shop Boys live is natuurlijk in de eerste plaats een visueel spektakel, dit wegens het bewust achterwege laten van live-muzikanten (op enkele tracks na). Het is dus eigenlijk fake, maar tegelijk eerlijk. Het is een electronische groep en ze draaien ons geen rad voor de ogen. De stem van Tennant heeft karakter genoeg om de songs te dragen.

De balletstukjes moet je gewoon gezien hebben, evenals de hilarische verkleedpartijen en groteske en tegelijk minimalistische decors. Zelfs als de muziek niet echt je ding is blijft dit een leuke DVD om naar te kijken. It' NOT a sin!

09:21 Gepost in Muziek | Commentaren (2)

22-07-06

Gentlemen, start your engines!

Vrijdag 21 juli was het weer 'Draaidag' op Deurne. Draaidag????

Het eerder vermelde museum 'Stampe & Vertonge', welk een fijne verzameling aan authentieke en replica's van oude vliegtuigen bezit, laat dan de motoren eens draaien teneinde deze in prima conditie te houden.

Het was een hete, maar boeiende uitstap. Onverhoeds werden wij (Tarkus & Sr.) nog overvallen voor een interview welk later die dag op het journaal kwam. Uiteraard gaven wij ongezouten onze mening over het gebeuren.

Hieronder enkele leuke impressies!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

09:27 Gepost in Historie | Commentaren (0)

17-07-06

Wouldn't it ? (part 2)

Wouldn't it?

Wouldn't it....?

Wouldn't it be great if life was like this all the time?

Look what the cat dragged in!

Nu 'onze' festivals voorbij zijn moeten we zelf op zoek naar onze enige troost in this place called Earth.

Een uitstapje naar mijn 'dealer' (zie onder) leverde alvast deze prima schijfjes op.

ETERNAL TEARS OF SORROW: Before the Bleeding Sun

Gek genoeg apprecieer ik met 'ouder' te worden gemakkelijker meer extremere bands dan vroeger. Niet dat EToS een heel extreme band is, maar deze Finse band weet toch weer mijn grenzen te verleggen. Zij spelen krachtige epische metal met invloeden uit de gothic, death en powermetal. Zeer melodieuze keyboardstukken worden afgewisseld met razendsnelle gitaarpartijen en bombastische koren. Soms nijdige screams en dan weer meezingmetal. Een vleug progmetal en doomy elementen, het zit er allemaal in.

Liefhebbers van Nightwish, Therion of ja, Dimmu Borgir en Stratovarius, toch effe checken!

 

WOLVERINE: still

Dit vind ik een geweldige band. Vorige cd's, 'The Window Purpose' en in mindere mate 'Cold Light Of  Monday' lieten nog een band horen op zoek naar een eigen geluid. Op 'still' is die identiteit gevonden. Deze Zweeds/Duitse band brengt uitgebalanceerde progmetal met symfonische trekjes. Qua stijl het best te vergelijken met Pain Of Salvation. De invloed van producer Oliver Philips (Everon) drukt wel een - positieve - stempel op de muziek. Opeth, Tiamat en Anathema kijken ook wel om het hoekje, maar niet in die mate.

Hier kan je naar luisteren en de cd horen groeien. De emotionele zang en subtiele instrumentatie, die we bvb ook bij Sieges Even terugvinden maken dit een avontuurlijke en vooral mooie cd.

 

Heel wat anders is de nieuwe schijf van Rhapsody-brein Luca Turilli

LUCA TURILLI'S DREAMQUEST: Lost Horizons

is weer lekker up-tempo metal. Symfonische powermetal met behoorlijk wat gothic-invloeden! Rhapsody goes Epica! Wat een zangeres! Wat een heerlijke melodieën! Allemaal gedachten die door je hoofd flitsen bij het horen van deze schijf. Ik pas graag voor al te gratuite metal, maar dit is net iets meer; de complexiteit annex meezing-factor zijn toch uniek. Ok, beetje op de rand van de Rhapsody-overdaad, maar evenwichtig genoeg om een breed publiek te bereiken.

18:52 Gepost in Muziek | Commentaren (1)