09-08-06

Without Temptation

Trouwe bezoekers van de Lokerse Feesten weten dat er elk jaar minstens één avond meer rockt dan de anderen. Gisteren was het zover. Alhoewel: over het metal-gehalte valt wel wat te zeggen. De ticketverkoop aan de inkom was ook dit jaar weer een lachertje; net toen ik vorig jaar dacht dat Clouseau-fans de hele inkom zouden barricaderen, waren de Within Temptation-fans ook dit jaar zeer bescheiden op tijd. Later op de avond liep het wel meer dan vol.

Het begon wel erg goed: de metal/hardrock van MASTERPLAN had al onze aandacht. Zanger Jorn Lande (from Norway) zou hier zijn laatste gig met de band spelen. Deze krachtige en charismatische zanger heeft al wel eens eerder een band verlaten (Ark, Beyond Twilight, Millenium, Snakes,...) dus eerstdaags vinden we hem zeker naast zijn solo-werk weer terug in een andere melodieuze (?) band.

Jorn's stem is zowat te vergelijken met die van R.J.Dio en David Coverdale. Van deze laatste heeft hij tevens zijn stage-gimmick: suggestief gemanipuleer van het statief en de macho-poses. Het komt bij hem wel erg 'heavy' en geloofwaardig over, temeer omdat zijn unieke stem alles wegblaast, het helaas niet altijd goed gemixte geluid van Roland Grapow (ex Helloween) kwam niet altijd krachtig over. Een prima selectie uit de twee band-cd's zette de avond best lekker in.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Volgende band was THE RASMUS. Ik kende deze enkel van de twee singles die zijn grijsgedraaid op de radio (In The Shadows en First Day of my Life). Enige terughoudendheid van mijnentwege ontaarde al snel in een onderdrukt enthousiasme voor deze fijne band uit Finland. Vooral de kleine zanger Lauri had onmiddellijk de vrouwelijke aanhang mee, getuige de spandoeken. Het totaalgeluid deed me wat aan aan HIM (in een 'light' versie) en Therapy? denken. Verder brachten zij erg dynamische vlotte melodieuze meezingers. Een erg goed geluid bracht de (ondertussen ge-asfalteerde) weide op kookpunt.

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoofdschotel WITHIN TEMPTATION zou wel erg zijn best moeten doen om als headliner te scoren. Zij hadden alvast alle decorstukken meegebracht, just in case. Toen deze eindelijk stonden (...) werden zij toch tijdig (reeds 2345u) aangekondigd. Weerom begonnen zij met 'Deceiver' van de Mother Earth-cd.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Verder natuurlijk zowat al het beste uit deze en de recentste cd. En dit klonk allemaal wel erg goed. Te goed naar mijn zin. De bombast is zo overweldigend dat enig onderscheid tussen de instrumenten zoek geraakte. Gelukkig kwam er af en toe een echte sologitaar bovendrijven. De charme en professionaliteit van Sharon Den Adel maakt wel veel goed; haar stem zat snor, haar choreografie is in die jaren uitgewerkt tot in de perfectie en natuurlijk ziet ze er goed uit.

Toch vond ik het een beetje teveel poppenkast. Ik mag graag WT in de cd-schuif leggen, maar de live-feel ontbreekt me volledig en daar betaal ik natuurlijk wel voor. Visueel dus dik ok, geraakt was ik er alleminst door.

Uiteindelijk toch weer een fijne avond, prima weer en goed gezelschap.  Ik vind het nog steeds een geweldig initiatief; 3 redelijk tot geweldige bands kijken voor 10€, voor een dag in de week is dat weeral meegenomen.

Vanmorgen was het wel wat minder, maar dat zijn uw zaken niet.

18:48 Gepost in Muziek | Commentaren (6)

Commentaren

Lokeren Altijd tof de Lokerse feesten.

Gepost door: Jim | 09-08-06

ahum Zolang dat ze er maar lekker uit ziet

Gepost door: Geert | 09-08-06

hela! hé Tarkus , ik dacht dat Jorn er niet meer bij zat !!!
grtz Marc

Gepost door: Marc | 10-08-06

lokerse... Hoe was het gezelchap?Niet te druk?
Lynn was wel "geschrokken" van je muzikale voorkeur, maar da's niks, dan weet ze voor eens en altijd dat leetijd niet altijd een rol speelt...

Gepost door: Bob | 13-08-06

WT Within temptation was mega goed op de lokerse feesten!

Gepost door: eadwine | 31-08-06

Effe verduidelijken! Aan alle WT-fans: ik vond het zeker een zeer goed concert; ik stel hier enkel maar dat het me wat pre-fab overkwam. Een lust voor oog en oor, dus de essentie was zeker bereikt. Alleen raakte het me niet emotioneel. En dat is altijd een meerwaarde bij een concert.

Gepost door: Tarkus | 31-08-06

De commentaren zijn gesloten.