13-08-06

Wings & Wheels Again!

Het was vandaag weer een fijn dagje 'out in the field'. De 5e editie van dit evenement zit er ondertussen op. Gelukkig was T & Co erbij om dit te mogen meemaken.

Het onvoorspelbare weer lokte duidelijk minder bezoekers, maar de diversiteit in leeftijden gaf mij weerom het vermoeden dat militaria toch nog veel mensen aanspreekt. Veel 'ouderen', maar ook veel jeugd & kinderen. Hier en daar ontwaar je zelfs een politiek incorrect figuur (...). Doch: het was weer aangenaam kuieren over de markt waar je van speelgoed, tot uniformen (je kan het niet bedenken), boeken, maar ook wapens (geregistreerd?), equipment (van radio's, gasmaskers tot reserve rupsbanden) en prullaria (opvallend veel -fake- Nazi-memorabilia!) kon aanschaffen. Het ene in al bedenkelijkere staat dan het andere en over de authenticiteit spreek ik me zeker niet uit...

Het Ministerie van Defensie was ook vertegenwoordigd met een promo-wagen, een klim/death-ride van de para's en enkele demo's.

Het tweede gedeelte; de static show toonde weer vele fraaie stukken uit WO2 (Willy's, GMC's, Dodge,...) en recenter materiaal (Gepard, Chieftain-tank). Vele re-enactors liepen af en aan, uitgedost in uniformen van weleer. Sloeg wel wat tegen: weinig vliegtuigen. Een Hawk T1 van de RAF, een Sea King van de Luchtmacht en een DC3. Dat was op zich wat povertjes, maar de algemene indruk was toch weer ok. Met enkele snuisterijen op zak keerden we ook deze maal weer tevreden huiswaarts. Aan de in/uitgang gekomen stelden we vast dat de file-in bijzonder groot was. Dit ondanks de aanstormende donderwolken. Eens in de wagen zetten de hemelsluizen zich open. Goede timing van onzentwege. Alweer!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Commentaren

Doe zo verder, volhouden en je wordt wel eens ontdekt.

Gepost door: Guy | 10-05-07

De commentaren zijn gesloten.