11-09-06

Arachnophilia

Noem mij geen groene jongen, maar met mijn compostvat achterin de tuin draag ik mijn steentje. (bij wat eigenlijk?)   Nu is mijn tuin behoorlijk bevolkt. Niet door Kirgiezen, Georgiërs of Roma-zigeuners, maar een behoorlijke populatie van spinnen is daar heer en meester.

Dat valt op zich nog mee, gezien het hier veelal gaat om de ongevaarlijke kruisspin (Araneus diadematus) die dus niet een kruis, maar een diadeem draagt. Keurig.

Mijn tuin is eerder langwerpig dan vierkant. (grapjassen adviseren mij om er een pétanque-baan van te maken) De rechmatige bewoners hebben rond deze tijd van het jaar de gewoonte hun web en de nijdige bevestigingsdraden DWARS over het gangpad te plaatsen. Het zou voer zijn voor een komische film om mij 'Mission Impossible'-gewijs de vele meters te zien overbruggen naar het einde van mijn stek toe. Daarom: nen dikke sorry, beste Araneusen, dat ik telkens weer jullie werk moet afbreken.  Hopelijk hebben zij geen alliantie met de spinnen in mijn tuinhok, want dat zijn pas grote motherf**s. Ik stel nu een onderzoek in met mijn handige spinnenboek om de aard van die beestjes te bepalen. Gezien de grootte ervan kan ik beter over een veestapel spreken...

noot: De pas geschoten foto van Narzulzius hierbij is behoorlijk uitvergroot!

18:19 Gepost in Life as it izz | Commentaren (1)

Commentaren

bij ons op ons dakterras... net het zelfde
een geweven net waar je maar al te vaak met je neus in hangt
ik griezel er van
fijne avond

Gepost door: MIEKE | 11-09-06

De commentaren zijn gesloten.