14-09-06

Something Heavy This Way Comes

Omdat u te lui was om te gaan, ben ik zelf maar gaan kijken.  Gisteren concerteerde Dhr JORN LANDE (& band) in onze tempel 'Biebob'.

En hij kwam niet alleen. De support werd verzorgd door onze nationale metaltrots KILLER.

 

 

 

 

 

 

Shorty en de zijnen kregen een 40-tal minuten om de redelijk gevulde tent op te warmen, iets wat ze zeker prima deden. Ik vind Killer telkens (je kan ze overal aan het werk zien) beter en beter worden; de recente songs klinken beregoed en de oudjes (Kleptomania) bere-vet met de heavy sound die hij nu toch wel heeft. Ok, het is muzikaal allemaal beperkt, maar dat is Motörhead en Saxon ook, en die draaien ook al effe mee. Respect!

JORN's band besteeg het podium, deed een kleine stap in de ronde en voor we het wisten waren we vertrokken op een ware marathon.

 

 

 

 

 

 

 

De Strot uit Noorwegen zette direct de beuk er in met 'We brought the Angels down' uit zijn recentste album 'The Duke', waarlijk een fantastische plaat. De eerste helft werd vooral gevuld met nummers uit zijn 4 solo-ceedees, 'Young Forever', 'Out to Every Nation', 'Tungur Knivur' en 'Duke of Love' brachten de club op kookpunt. Het geluid van de twee gitaarneukers stond stevig, veelal refererend aan die van Zakk Wylde (m.i.). Ook de looks werden herkend. De hele band speelde redelijk relaxed maar functioneel. Sluiter was 'Straight Through The Heart' van Dio. Jorn prees dan ook uitbundig zijn voorbeelden Ronnie James Dio en David Coverdale.

 

 

 

 

 

 

 

In de tweede helft kregen we een smak geweld uit de 'projecten', o.a. 'Godless and Wicked' van Beyond Twilight, een Masterplan-song, 'My Own Way Home' van de Allen-Lande-cd. 'Perfect Strangers' van Deep Purple en een geweldige Whitesnake-medley (hoe kon het anders) met 'Come On', 'Lovehunter', 'Crying in the Rain' en 'Here I go Again'. Afluiter was 'Stormcrow', zeker een van de hoogtepunten uit de laatste cd. Ik vond Jorn's performance stukken beter dan recent met Masterplan op de Lokerse Feesten.

Dit was een zeer fijn avondje muziek!  Weinig schoon volk op het podium; in het publiek daarentegen...

 

Goed, Jorn zal met zijn looks en matige presence ook nooit een schoonheidsprijs winnen, maar als de muziek en de stem goed zitten, kan het voor ons niet meer stuk. Dat zeggen wij van onszelf ook altijd.

 

Zaterdag Porcupine Tree in Hof Ter Lo en zondag Vanden Plas & Riverside. Er zijn nog tickets!!

19:30 Gepost in Muziek | Commentaren (1)

Commentaren

Ervaringsdeskundige ;) Ik was ook bij het optreden, met een paar vrienden, en we vonden 't erg goed (hoewel Killer ons niet echt kon bekoren). Het was idd wel een marathon.
Mooie foto's heb je trouwens gemaakt, hendig ook, want 'ons' fototoestel lag nog ergens op een keukentafel ;)

Gepost door: Tink | 16-09-06

De commentaren zijn gesloten.