17-09-06

Two down, one to go...

 

Goeiemorgen, allen.   Gisteravond naar Hof ter Lo. Porcupine Tree wezen kijken.

Eerst en vooral: de bijgevoegde foto's komen van de site van PT en geven een beeld van de show van 3 december 2005. Why? Omdat alle opname-apparatuur uitzonderlijk streng verboden was. Tarkus was dus niet in staat om potentieel legendarische foto's te nemen. Why? Omdat dit een speciale show/tour is. Why? PT speelt op deze tour een eerste helft vol nieuw - nog niet opgenomen materiaal wat ze - naar eigen zeggen - eerst aan het publiek willen testen. Kan ik inkomen, dus plooide ik me naar de geplogenheden. So far so good.

Een nagenoeg eivol HTL kon dus genieten van een preview van het nieuwe materiaal. Dat is natuurlijk niet zo evident omdat deze muziek dikwijls pas na vele luisterbeurten zijn geheimen prijsgeeft. De nieuwe songs varieren weer behoorlijk in lengte en passen eigenlijk perfect bij het muzikale beeld van de band. PT plaatst zich (en bevestigt zich) steeds opnieuw op het kruispunt van prog- en artrock. De unieke soundscapes van Richard Barbieri, de hypniserende bas van Colin Edwin, inventief drumwerk en de fascinerende stem en heftige gitaaruithalen van 'leader' Steven Wilson maken hun sound uniek.

De tweede helft bestond uit een selectie uit hun twee laatste cd's. Ik herinner me vooral 'Arriving Somewhere but not Here', The Sound of Muzak', 'Trains' en 'Open Car'. Ik had wel wat ouder materiaal verwacht zoals 'Radioactive Toy' of 'Even Less', maar met zulk een repertoire en redelijk lange nummers vul je al snel een avond.  Gezien de temperatuur in de zaal (iedereen verzoop zowat in zijn/haar eigen zweet) waren we wel voldaan na de twee 'toegiften'.

 
 
 
 

 

 

 

 

 

Toch zeker nog een eervolle vermelding voor John Wesley, de gitarist die nu aan zijn 3e tour bezig is met de band. Deze bescheiden en zeer functionele gitarist is zeker een bijdrage tot het live-geluid van de groep.

Vanavond nog Riverside en Vanden Plas doorstaan. Als u dit een leven noemt, denk daar dan nog maar eerst eens over na. Temeer, ik heb nog wat strijk staan en ga daar nu aan beginnen. CU 2night!

09:36 Gepost in Muziek | Commentaren (2)

Commentaren

Amai Het zal weer fijn geklonken hebben.
Ik heb maar naar het geluid van een truweel op baksteen geluisterd, met David Gilmore op de achtergrond uiteraard.

Gepost door: Geert | 17-09-06

foto's zijn weer tof zoals altijd.........

Gepost door: MIEKE | 18-09-06

De commentaren zijn gesloten.