18-09-06

Een Pruisisch onderonsje?

 

Zondagavond is Tarkus nogmaals naar de 'Biebob' gekart om een avond progrock en metal mee te pikken. Zowel RIVERSIDE als VANDEN PLAS behoren tot de top van dit genre. Hoe verschillend ze ook van mekaar zijn qua stijl, ze pasten perfect op één affiche. Het Nederlandse 'Aurora Project' mocht openen, maar deed me ondanks de inzet en complexiteit van de set niet echt veel.

RIVERSIDE, onze bescheiden jongens uit Polen, hebben ondertussen al behoorlijk wat gigs op hun aktief. Ze spelen dan ook redelijk op automaat. Zonder echter de dramatiek die hun epische, symfonische, soms psychedelische muziek te verliezen. Deze avond kozen ze eerder voor de hardere nummers van de tweede cd, maar ook die van het debuut klonken hemels. Het wordt wel tijd dat ze met nieuw materiaal op de proppen komen, want ik ken hun repertoire nu stilaan van voor naar achter.

 

 

 

 

 

 

 

De ruimte was maar pover gevuld en de openingstune uit de film 'Dracula' (Woyzeck Kilar) klonk stevig uit de PA om de komst van Duitslands top-progmetalband VANDEN PLAS aan te kondigen. Het is ondertussen al enkele jaren geleden dat ik ze gezien heb, ze werkten vooral aan solo-en andere projecten. Met het uitbrengen van de laatste cd 'Christ O.' schieten ze weer recht in de roos: strakke, hevige nummers, afgekoeld door piano-intermezzi en de kenmerkende zang van Andy Kuntz; zijn lange uithalen oogsten telkens applaus. Ze openden gelijk met nieuw werk, om direct over te gaan naar 'A Far Off Grace'. Helaas was het geluid (zang) pas na twee songs in orde, een probleem met de PA bleek.

 

 

 

 

 

 

 

Maar toen de trein eenmaal vertokken was, ging het lekker. De theatrale act van Andy, de pompende bas van Törsten en de snedige solo's van Stephan Lill klonken suberb! Het zeer mooie 'Fireroses Dance' beroerde het publiek en soms was het muisstil in de zaal, om dan gelijk over te gaan in een orgie van riffs, breaks, solo's, kortom, progmetal in zijn puurste vorm. Tijdens 'The Rainmaker' trokken ze alle register open.                                      

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ik had gerekend op een tent, maar dat bleek niet te zijn. Mogelijk is het al druk genoeg  in het prog-straatje. Na de (veel te korte wegens 'curfew') show bleef ik nog effe plakken, hopende op een foto & signeren van mijn cd's.

Ik sprak Günther Werno (keyb) aan en hij bracht me naar de kleedruimte. Een kort maar gezellig onderonsje had plaats. Andreas Lill (dr) kwam net uit de douche, met de rest kletste ik maar raak.  Hiernaast dus geen foto van de 'Voal Janetten', maar Tarkus met vlnr Törsten, Stephan, Andy, T. & Andreas.

19:16 Gepost in Muziek | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.