30-09-06

Zolang als het klasse heeft...

Geen gezever, geen excuus, het was weer eens effe geleden...
15j

29-09-06

Rock The Nation!!

Gisteravond de voorlopig laatste halte van mijn kleine concertmarathon. De Duitse hardrockband AXEL RUDI PELL ging er behoorlijk tegenaan in de Biebob. Opener VENGEANCE bracht het publiek onmiddellijk op kookpunt.

                                                                                    060928 Vengeance & Axel Rudi Pell 015060928 Vengeance & Axel Rudi Pell 027060928 Vengeance & Axel Rudi Pell 035Vengeance &

 

 

 

 

 

 

Ik had deze veteranen nog nooit live gezien, maar de muziek ken ik zeker en het leek wel of we met een jonge band te maken hadden. Ontzettende muzikale dynamiek en een frontman (Leon Goewie) om U tegen te zeggen. Zowel de oude als nieuwe nummers klinken fantastisch. 'Take it or leave it', 'Rock and Roll Shower' en natuurlijk 'May heaven Strike Me Down' passeerden de revue. Ik hoop ze ooit nog wel eens een full show te kunnen zien geven.  

De band rond gitarist Axel Rudi Pell zou behoorlijk zijn best moeten doen om dit te evenaren!  Uiteraard mocht dat geen probleem zijn, ware het niet dat deze band zijn pros en cons heeft. In principe kunnen deze niet veel verkeerd doen. Wie houdt van Rainbow, Dio en Black Sabbath zit gebeiteld! Wie houdt van lange solo's en het niet zo nauw neemt met de afwerking, kan zijn pret niet op. Axel is natuurlijk een goed gitarist, ttz; hij weet best aardige riffs te brengen en de rest van de sterke band vult hem perfect aan. Zanger Johnny Gioeli heeft één van de beste stemmen in het genre en sprong als een puber over en weer. Drummonster Mike Terrana (ex Malmsteen, Rage) is bere-heavy. Ik hou van dit stijl hardrock omdat ik er mee groot geworden ben, dus kon er weinig mislopen. 060928 Vengeance & Axel Rudi Pell 104                                                             

060928 Vengeance & Axel Rudi Pell 099060928 Vengeance & Axel Rudi Pell 130Axel Rudi Pell color

 

 

 

 

 

 

 

Opener 'Fly to the Moon' zette gelijk de toon, super melodieus en krachtig. Oudjes 'Masquerade Ball' en 'Cashbah' lieten meer dan voldoende ruimte voor gesoleer (of gepingel?). I LOVED IT! 'Temple Of The King' (Rainbow) illustreerde (overbodig) zijn obsessie voor Rainbow en Ritchie Blackmore in het bijzonder. Axel opereerde vooral in het duister (zoals zijn voorbeeld?) en qua houding liet hij niets aan het toeval over: in het diepste van zijn gedachte is hij Blackmore. 060928 Vengeance & Axel Rudi Pell 089060928 Vengeance & Axel Rudi Pell 109060928 Vengeance & Axel Rudi Pell 198060928 Vengeance & Axel Rudi Pell 236

 

 

 

 

De beperkte belichting was net als de cd-hoesjes (veel rood en blauw) dus pokke om deftige foto's te nemen. Daarenboven zat de tent nokvol (warm!!). Natuurlijk kwamen we in de eerste plaats voor de muziek en die was dik ok. Qua entertainmentswaarde kon deze avond best tellen!!

060928 Vengeance & Axel Rudi Pell 080

 

12:16 Gepost in Muziek | Commentaren (0)

25-09-06

Al goed dat het geen 101% is!!

 

100%

17:20 Gepost in Actualiteit | Commentaren (1)

The Running Man

Tarkus heeft opnieuw het voornemen om op regelmatige basis een eindje te gaan lopen in de praktijk gebracht.

Het park en aansluitend groengebied van Fort 8 behoren tot de grootste groengebieden van de agglomeratie. Geen excuus dus.

Vandaag was het de tweede ronde; het terrein en het parcours zijn gisteren verkend en gememoriseerd. In een (na info en diepgaand onderzoek) schema dat ik zo trouw mogelijk wil naleven hoop ik van (terug) "0" tot een redelijk niveau te komen. Het schema is momenteel 1-0-1-0 etc, afwisselend 1 minuut lopen en wandelen. Dit gedurende 15 minuten. Gezien het parcours werden dat er al gauw gemiddeld 30 minuten. En dat gaat goed. Dit twee weken volhouden en het volgende gedeelte aanspreken.

Ware het niet dat ik de hoop koester terug fysiek wat op niveau te komen, bovendien zeggen ze in het Oosten: "Laufen macht den Kopf frei".

17:18 Gepost in Vrije tijd | Commentaren (2)

20-09-06

One of these days...

 
In een niet zo heel ver verleden was Tarkus bijzonder aktief bij de Scouts. Jaarlijks had er een 'Groespsfeest' plaats in de parochiezaal. Elkeen werkte zijn ziel uit zijn lijf om het beste van zichzelf te geven. Zo ook in 1976. Wat wij (als Jongverkenner van 12 jaar) presteerden kan ik me niet meer herinneren, maar een andere tak (Welpen) brachten een act om U tegen te zeggen. Hadden ze die mannekes in een soort robots gekleed en deze zouden met black-light en al een schokkend toekomstbeeld ten tonele brengen. Veel later, in '90, zou ik dit als inspiratie gebruiken voor een nieuwe act. I confess.

De muziek die de toenmalige leider (Dirk S.) daar gebruikte maakte zoveel indruk op mij dat ik die moest hebben. Natuurlijk nog niet van de nodige fondsen voorzien kon ik het van mijn ouders toch gedaan krijgen deze onderneming te financieren. Ik alleen op weg naar DILLEWIJNS op De Wapper.

'Meddle' van PINK FLOYD was zeker de eerste 'rock' elpee die ik in huis had. Tot dusver sierde Abba mijn kamer. Op een kleine stereophone (met afneembare boxen in houtkleur!) was alles voor mij. Als je de elpee er op legde zag je hem niet meer staan, zo klein was die. Het nummer 'Echoes', de volledige b-side en nu nog een klasbak in het repertoire, draaide ik keer na keer. Met het licht aan, want dat middenstuk vond ik maar wat eng. Dat deze plaat mijn leven heeft veranderd is een understatement. Toch waren er nog andere platen die mij verder in die richting duwden. Daarover later meer in deze toch weer boeiende reeks.

 

 

 

19:47 Gepost in Muziek | Commentaren (2)

19-09-06

 

And it makes me so angry
To know that the flame still burns
Why can't I get over?
When will I ever learn?

Old love, leave me alone
Old love, go on home

I can see your face
But I know that it's not real
It's just an illusion
Caused by how I used to feel

And it makes me so angry
To know that the flame will always burn
I'll never get over
I know now that I'll never learn

Old love, leave me alone
Old love, go on home

(Eric Clapton 'Old Love')
20:54 | Commentaren (0)