05-10-06

De elpee van ELP

 

logo smallHeb je nooit als kind of als puber uitgekeken naar dat ene onbereikbare ding in de etalage? Tuurlijk wel. Als 14-15-jarige ging mijn aandacht al snel uit naar elpees die net dat iets meer boden dan de troep die de Top-30 bevolkte.

Eén zo'n elpee was 'Welcome back my friends to the show that never ends' van Emerson, Lake & Palmer. Beetje hoog gegrepen voor een 15-jarige, mogelijk. Maar dit was dan nog een 3-dubbele plaat, geen normale zaak toen. En live!

 

1976 - 1974 Welcome back my friendsIk ga niet teveel zeveren: ik heb 'em nooit gehad.

Dit kwam vooral omdat het aanbod in mijn ogen zo groot was én deze kostte natuurlijk wel wat centen. Hiervoor zou er nog behoorlijk wat gebabysit en geklust moeten worden.

Toen het vinyltijdperk zowat voorbij was, ging ook de interesse voor dit item voorbij.  Enkele jaren geleden vond ik hem digitaal opgekuist op cd. Bij het aanschouwen van de cover voelde ik me gelijk terug 15 jaar. Gelijk schaftte ik me de 'Concert' cd aan (met die fameuze 'Peter Gunn', inderdaad). Een ELP-schijf die ik me indertijd wél kon permitteren.

Als bezoeker van platenbeurzen kijk ik toch nog altijd uit om die vinyl-droom waar te maken, maar nu worden dat zodanig collectors dat de prijs weer evenredig de hoogte ingaat. En zo is het altijd wat.

 

17:59 Gepost in Muziek | Commentaren (3)

Commentaren

Waarom het nog op vinyl kopen? Verzamelwoede?

Gepost door: Patrick | 06-10-06

Nostalgie????


YES!!!

Gepost door: Tarkus | 06-10-06

Er gaat niks boven een ouwe krakende(classic rock) vinylschijf om de dag vrolijk te beginnen,als ik alleen al de geur opsnuif van het verdufte karton rollen de tranen over m'n wangen( wat ik voorlopig nog niet beleef met een steriele cd).
Inderdaad ,NOSTALGIE!!
Mijn eerste lp:"In Rock" van Deep Purple
Mijn eerste single:"Back on the chain'gain"van The Pretenders. C.U.

Gepost door: Raf | 07-10-06

De commentaren zijn gesloten.