06-11-06

MORE THAN EVER....EVERGREY

 

Hoeveel rock ‘n’ roll kan een mens verdragen in 24 uur tijd?  Laat ik u vertellen: heel wat. En het mocht nog meer zijn. Rock and roll all nite!

 

Het begon zeker niet slecht dit weekend. De hort op naar Heule bij Kortrijk voor een ware ‘Metalnight’. Curieus wat ze daar in de Vlaanders onder verstaan. De Zweedse progmetalband EVERGREY zou daar ten dans spelen in het OC De Voncke, een nieuw centrum dat blijkbaar nog niet veel volk over de vloer heeft gehad. Laat staan metalvolk.

Enfin, eerst was het nog de beurt aan de Belgische progmetal-belofte ARTRACH. 061104 Evergrey Artrach 1061104 Evergrey artrach 2De naam doet death of blackmetal vermoeden... Fout dus. Deze band klinkt stevig, heeft prima muzikanten in huis en weet de mosterd te halen bij bands als Dream Theater en (oude) Fates Warning. Toch met behoorlijk eigen inbreng en virtuoziteit. Complexe nummers met prima solo’s. Ook het geluid deed het beste vermoeden voor de rest van de avond. Collectief hebben we ons de demo’s aangeschaft. Bespreking volgt…

061104 Evergrey savageVolgende band was het Duitse combo SAVAGE CIRCUS. Nou, ‘savage’ klonken ze wel. Ik dank dat de geluidsman of behoorlijk in het bier was, of er gewoon een potje van maakte. Ik keek wel uit naar deze gig, maar kon me door de ‘brij’ niet concentreren op de nummers. Jammer. Toch konden zij blijkbaar de reeds goed volgelopen zaal boeien. De toog hing ondertussen ook goed vol, maar men kon het gelukkig bijbenen.

 

 

 

Tegen den elven was het ondertussen geworden en tijd voor de hoofdact. Deze kwam, zag en overwon met gemak. Deze jongens spelen zo strak, hebben ondertussen zoveel live-ervaring en het geluid was ei zo na perfect. 061104 Evergrey Heule 001                                                           

061104 Evergrey Heule 007061104 Evergrey Heule 035

061105 Metalconvention 231

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tom Englund is een geboren frontman, met als sidekick gitarist Henrik Danhage leveren zij vuurwerk af. De potige riffs, dreigende sfeer en meeslepende refreinen sloegen weerom in als een bom. Het kon ook een stuk schoeisel zijn van de ‘pit’ recht achter mij. Enkele crowdsurfers maakten de voorste rijen onveilig (moesten ze indoors gewoon verbieden). Ik hoorde wel iets kraken, maar hersenen kunnen het niet geweest zijn. Alles functioneert nog prima. Deze band is één van de 061104 Evergrey Heule 089061104 Evergrey Heule 006061104 Evergrey Heule 008weinigen die mij ondanks het soms erg hevige materiaal tevens emotioneel weet te beroeren. Ofwel door de teksten ofwel door de melacholie, woede, agressie die hun songs rijk is. Ik ben nochtans nen brave, zulle.  Dit was weer pure klasse. Je moet natuurlijk houden van Englund's stem. Een vleugje gothic, melodieuze twin-solo's en piano-intermezzi. Dit maakt het geluid van Evergrey af.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

061104 Evergrey Heule Hoe dan ook, weeral een prima show, gevuld met nummers uit alle hun 6 studiocd’s. Zij zetten de beuk er flink in met ‘Blinded’, mijn favoriete nummer ‘More Than Ever’ zat er ook bij, net als ‘Solitude Within’, ‘Mark Of The Triangle’ en het beklijvende instrumentale ‘When The Walls Go Down’.  Weerom een prima show van de Zweden. Nadien volgde nog een signing-sessie, maar ik stond nog voor 90 richting Antwerpen. Vandaar.

 

 

I painted a picture of you
Your soul was red & your mind was blue
Destiny lad a light on my creation
This dream I had made a slave of my passion
Reality was always too far away

And we were happy until it came too close 1 day
Suddenly I faced the truth of my dream
My love had only been a picture, a scene
I suppose I needed to believe
Didn't want to see you had never been close to me

But I'm sorry
This illusion has caused you a lot of pain
And I have no solution
I'll try to never be back again

I'm sorry
I'm sorry
I'm sorry
I'm sorry

 

http://www.evergrey.net/index2.php

 

18:47 Gepost in Muziek | Commentaren (1)

Commentaren

yaaaaarrrr knappe foto's dude

Gepost door: Geert | 08-11-06

De commentaren zijn gesloten.