06-11-06

Rock and Roll all nite!

 

Zondag weerom een mini-hoogdag voor de doorsnee- en meer geëngageerde metal-liefhebber. aaaaIn Beveren organiseerde Mindview zijn jaarlijkse Metal-Conventie. Een aangenaam gebeuren met standjes van cd’s, nieuw en 2e hands, bands-promoties, signing-sessies en semi-akoestische optredens van bands allerhande. Zondagnamiddag-voer dus. Dit jeugdcentrum biedt qua infrastructuur wel wat mogelijkheden; een prima zaaltje met podium en faciliteiten.

ik & Delain smallEerste werk was de Nederlandse gothic-metalsensatie DELAIN opzoeken voor de obligate sign en foto. Waarvan akte.

 

 

 

 

 

 

061105 Metalconvention axxis 3061105 Metalconvention 006061105 Metalconvention  axxisDe Duitse band AXXIS, die normaliter melodieuze powermetal brengt, stripte zijn ballads en enkele andere nummers tot de essentie en bracht gelijk sfeer in de zaal. Zanger Berny Weiss ontpopte zich tot een ware entertainer toen hij twee nietsvermoedende deernes het podium opdreef om de percussie voor zich te nemen. Hele leuke show, lekkere songs, lekker Duits dus. Meezing-gehalte hoog.

 

 

 

 

 

DELAIN zou de volgende zijn, maar dat liep niet van een leien dakje. Ik weet niet waar ze de PA en bijbehorend personeel van gehaald hebben, maar die bakten er wel lekker niets van. Ik vreesde dat de band zich zou terugtrekken nadat er een dikke 45 minuten geklooid was met de monitors. Toen de geluidsmensen onderling nog wat begonnen te discussieren zag het er helemaal niet goed uit. Uiteindelijk restte de band nog tijd voor een viertal nummers te spelen. 061105 Metalconvention delain5061105 Metalconvention delain4061105 Metalconvention delain6Charlotte zingt wel degelijk 061105 Metalconvention delain7als een engeltje en de akoestische gitaren gaven aan de mooie nummers een kampvuur-sfeertje. Al bij al zeer mooi. Eind maart 2007 spelen ze in groot ornaat op dezelfde plek. Je weet me dan te vinden!

 

 

 

 

 

061105 Metalconvention evergreyToen was het tijd voor de signeersessie van EVERGREY. It’s a small world. Zoals we uit de dvd reeds konden besluiten is dit een redelijke alcohol-fueled band. Ik denk dat ze reeds goed in het sop hingen toen ze binnenkwamen en hadden niet echt een warme feel. Toch handelden ze dit gedeelte van het tour-werk ook professioneel af. 061105 Metalconvention Tom & ik small061105 Metalconvention 206 smallToen ze nadien zelf door de cd-bakken aan het struinen waren, leken ze al veel meer aanspreekbaar en kon ik ze gelijk strikken voor een foto. Tom Englund (zang & gitaar – mét Jup) en Hendrik Danhage (gitaar) Toffe jongens die Zweden, maar ze moeten wel wat opletten met den drank…

 

 

kissSlot-act van de dag was de Belgische KISS-tribute band KISSTORY. Zelf nooit een Kiss-fan geweest, maar dit was wel entertainment!

061105 Metalconvention kisskiss2In hun ‘Dressed to kill’ outfit en perfecte schmink en houding, konden zij het publiek ruim een uurtje boeien met gestripte Kissnummers (al maakten zij wel gebruik van drums en electrische gitaren). De zanger is een geweldig showbeest en de nummers (die ik dan toch ken: ‘Christine Sixteen’, ‘Rock and roll allnight’ gingen er in als koek. Tijdens deze set viel het me op hoe lekker die songs wel zijn.

 

 

061105 Metalconvention kiss2061105 Metalconvention kiss3

Ik ben eerder opgegroeid met de Europese no-nonsense groepen als Black Sabbath en Deep Purple, die glam pakte geen verf bij mij. Nu – vanuit historisch oogpunt – kijk ik er anders tegenaan. Misschien toch eens wat Kiss materiaal in huis halen.

Rond 18u liep het feest en einde (de Evergrey-boys hadden zich ondertussen aan de toog genesteld…) Nog een korte rit naar huis en dit weekend was gepasseerd. Life is simple.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

061105 Metalconvention delain

 

 

19:25 Gepost in Muziek | Commentaren (3)

Commentaren

toch nog een gaatje om een ceedee boekje te laten tekenen na 250 pics's ?
Het ziet er goed gevuld uit uw weekend Tarcus.

Gepost door: Marc | 08-11-06

metal up... evil horns rule

Gepost door: Geert | 08-11-06

Prachtige foto!

Gepost door: Patrick H | 13-11-06

De commentaren zijn gesloten.