07-11-06

The Beginning...MAJESTY

 

Op de recentste Metalconvention kwam ik de fameuze en ondertussen historische demo tegen van MAJESTY.  Deze band zou nooit een officiele cd uitbrengen, maar enkele jaren later als DREAM THEATER de wereld van metal en progressieve rock op zijn kop zetten. De mijne stond toen reeds op zijn kop, dus deze staat nu redelijk recht.

MajestyMajesty bbigWat moeten we hier over weten? Toen John Petrucci, Mike Portnoy en John Myung in 1985 nog op de Berklee College of Music bivakeerden besloten ze met zanger Chris Collins en Kevin Moore hun gezamenlijke arbeid op plaat te zetten. Het resultaat is deze 6-track cd. Van de nummers kregen we enkel onlangs nog 'Another Won' te horen op de nieuwste live-cd/dvd. Maar geloof me gerust: al de rest kan gemakkelijk tippen aan het niveau van de eerste twee DT-cd's, met uiteraard een duidelijke link naar 'When Dream and Day Unite'.

 

Zanger Collins, waar ik verder nog nooit iets van gehoord heb, klinkt als Charlie Dominici op de eerste DT. Zeer sterk dus. Verder is het opname niveau natuurlijk niet te vergelijken met huidige opnames, maar de kwaliteit ligt ondanks alles zeer hoog. De kiem voor een revolutionaire band liggen duidelijk op dit plaatje.

 

19:39 Gepost in Muziek | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.