19-11-06

Beauty in black'n'roll

 

Op uitnodiging was ik gisteren afgezakt naar Kapelle-op-den-Bos. Anders ga je daar niet naar toe.  Doel van de excursie was het debuut van het festivalletje onder de naam 'Nachtschade' en wel in JC Doetsje. Lokale en andere amateurbands zouden hun kunnen komen tentoonspreiden. Ikke curieus.

061118 Nachtschade KodB 004De eerste twee heb ik overgeslagen, ik arriveerde rond de zevenen op de plek des onheils. Net op tijd om BLOOD LEGION aan het werk te zien. Een duo (!) dat zich vergrijpt aan black metal. De drummer ging heftig te keer op zijn dubbel basdrum en nam de vokalen voor zijn rekening. Een smerigere scream en grunt zal er nog nooit langs het Rupelkanaal hebben geklonken. Maar het was nog vroeg op de avond. De gitarist (in gele jas!) speelde de geijkte trashriffs. Let op: ondanks het gebrek aan een PA klonk alles behoorlijk.

 

061118 Nachtschade KodB 027061118 Nachtschade KodB 022OPUS NOCTURNALES zat materiaalsgewijs beter in de slappe was. En qua presentatie moeten deze niet onderdoen voor voor de profs. Black metal again. Paint-on-the-face, black candles and everything. Hun redelijk korte nummers klonken uiteraard heftig maar voor mij leek alles nogal op mekaar. Ik moet bekennen dat dit helemaal niet mijn ding is en qua beoordeling schiet ik dan ook tekort. Toch erg furieus én demonisch.061118 Nachtschade KodB 025061118 Nachtschade KodB 010

 

 

 

Na dit optreden werd het mij duidelijk dat het doel van mijn avond niet zozeer focuste op de muziek. Het werd een boeiende sociologische fieldtrip in de onderbuik van metal-land.

INJECTED BY HATE was de volgende. Metal-en hardcore die de bandnaam alle eer aandeed. Qua geluid schoten deze wat tekort, maar de inzet van dit trio maakte veel goed. Veel (gespeelde?) woede en agressie, slamming en een kleine pit voor het podium. Met een behoorlijke PA zou dit echt wel brokken kunnen maken.061118 Nachtschade KodB 036061118 Nachtschade KodB 040061118 Nachtschade KodB 046061118 Nachtschade KodB 037

 

 

 

De hoofdact was het Nederlandse YES YOU DID. Mijn gastheer (ondertussen al flink in de wind) kon er maar niet over zwijgen. Met een bus vol fans lieten zij de club vollopen. Dit leek wel erg georganiseerd. Het 'betere' materiaal, roadies etc lieten het beste vermoeden. En het was de vlam in de pan.

061118 Nachtschade KodB 089

061118 Nachtschade KodB 072061118 Nachtschade KodB 082

061118 Nachtschade KodB 084 small

 

 

 

 

 

 

Deze band speelt moderne powermetal met melodieuze hardcore-invloeden. De gitaristen - duidelijk niet aan hun proefstuk- konden wel een aardig potje spelen. Op een gegeven moment stortten enkele fans zich op het podium en de ambiance kwam tot een hoogtepunt. De fans zongen alles mee, de anderen waren ondertussen te bezopen of uitgeput. Nederlanders op Duvel. De muziek, daar was ik niet echt kapot van maar de gedrevenheid waarmede alles gebracht werd was beklijvend. De catchy melodieuze songs hakten als botte bijlen in het publiek en sleepten zo goed als iedereen mee in een draaikolk van pure rock'n'roll. Songs boordevol clichés. Deze knapen wil ik nog wel eens bezig zien met voldoende faciliteiten qua geluid.

Na een zestal nummers echter besloot ik op te krassen. Het was ondanks het wisselende niveau toch een fijne uitstap. Alle begin is moeilijk, maar met de juiste bands en een gedreven publiek is alles mogelijk.

kijk eens op: http://www.yesyoudid.com/

                    http://injectedbyhate.tk

                    http://opusnocturnales.tk

                    http://bloodlegion.tk

                    http://www.nachtschade.tk/

                 

 

 

11:10 Gepost in Muziek | Commentaren (2)

Commentaren

de bezopen gastheer :p merci voor de commentaar op de optredens ik heb zojuist de vraag gekrege als het mogelijk is de links naar de andere bands ook bij te voegen (deze staan allemaal op de site van nachtschade ) vraagske vant bestuur ;)

Gepost door: Dennis Van Wynsberghe | 20-11-06

bedankt en hopelijk tot de volgende editie
Groet, Zena

Gepost door: Zena | 01-12-06

De commentaren zijn gesloten.