28-12-06

Het Elfje en de Gelaarsde Kat?

 

Wie houdt van een avond classic metal met een vrouwelijk toets moest gisteren in Hof Ter Lo zijn. Duitse metallegende DORO (Dorothea Pesch °1964), voorafgegaan door de Amerikaanse powermetalband  BENEDICTUM, eenvrij nieuwe zeer heavy band die redelijk imago-gebonden is. Benedictum 1benedictum 3benedictum 2benedictum 6

 

 

 

 

 

 

Niet in het minst door de nogal opvallende verschijning van zangeres Veronica Freeman. Deze is zodanig van oren en poten voorzien dat het niet mooi meer is (lett.). maar uiteraard was ik enkel geïnteresseerd in de muzikale kwaliteiten van het gebodene. En dat was niet mis. Veronica's stemgeluid lijk ontzettend op een jonge Dio met Dickinson-allures. De band speelt dan ook erg classic stuff, gebaseerd op Maiden, Black Sabbath er vooral Dio. En dat deden zij echt wel geweldig. De Sabbathnummers 'Heaven and Hell' en afsluiter 'The Mob Rules' waren ronduit indrukwekkend. Toen 'zij' halverwege de set haar kleed omruilde voor een lederen rokje werd de term 'smakeloos' e'rg concreet, maar zoals eerder vermeld: de set was formidabel, veel power en sterke nummers.

Doro 3Doro 5Doro 7Doro 2

 

 

 

 

 

Rond 2130u was het de beurt aan DORO. Deze moeten natuurlijk niets meer bewijzen. Met een songcollectie van Warlock achter de hand en ijzersterke platen als 'Force Majeure' op eigen naam, heb je wel wat te bieden. En Doro deed dat dan ook. Met songs die amper de 4 minuten halen ruim 2 uur vullen, dan kan je erg diep gaan. Zowat alle Warlock-klassiekers passeerden de revue, aangevuld met eigen werk en een selectie uit de recente 'Warrior Soul' cd. De band op zich miste wel wat uitstraling, maar speelde feilloos. Doro is er met de jaren zeker niet op achteruit gegaan, met het ouder worden straalt ze meer warmte uit, en een  verhullende outfit maakt ook veel goed. Al bij al ziet ze er nog steeds 'smokin' uit. Al kan het ook liggen aan het feit dat ook wij een jaartje... Stemsgewijs klinkt ze nog steeds als een klok, het nog immer povere Engels ten spijt. Als je al ruim 20 jaar in de subtop van de internationale metalscene staat is dat wel erg. (zie ook Klaus Meine, Scorpions??).

Doro 1Doro 6Hoe dan ook: 'I rule the Ruins, 'True as Steel', Für Immer', 'All We Are', 'Hellbound', en ga zo maar door. Als een heuse juke-box werden we met momenten terug naar de late eighties geslingerd. Het geluid was prima, de keet behoorlijk afgeladen, het bier fris. Hof ter Lo is naar mijn ervaring zeker niet de beste zaal om foto's te maken, maar het werd toch een mooie avond om het werkende jaar af te sluiten.

061227 Doro 137

 

09:40 Gepost in Muziek | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.