22-01-07

Day Seven: Bovio

 

STREAM OF PASSION is het meest recentste project van Arjen Lucassen. Arjen face Stream Of PassionDe man die met Vengeance scoorde, met Ayreon terugkwam, met Star One vriend en vijand het nakijken liet en met Ambeon de sferische toer opging. SOP verschilt in die zin dat de nadruk niet meer zo op de metal gerichte muziek ligt. SOP neigt meer naar The Gathering, met natuurlijk wel de herkenbare Ayreon-elementen. Waar vorige werken soms nogal aan over-ambitie lijden, is SOP vrij toegankelijk. Nu net concert.

Goed, ik heb al veel schoon volk op een podium gezien, maar er zijn grenzen. Zangeres Marcela Bovio behoort niet tot de haute cuisine, maar is zonder twijfel 'one tasty dish'. Omdat onze straf niet groot genoeg kon zijn was zus Diana in de rol van backing en duo-vocaliste opgetrommeld. Hun thuisland, Mexico, werd gesymboliseerd door een heuse sombrero-on-stage. Maar uiteraard kwam ik voor de muziek...

Marcela 5 Stream Of PassionArjen 2 Stream Of PassionDiana Stream Of PassionMarcela beam 2 Stream Of Passion

Nou, ik ken zowat het hele oeuvre van Arjen, dus wreed curieus wat hij zou serveren. Het nu reeds legendarische concert van Star One in Hof Ter Lo enkele jaren geleden kon al niet overtroffen worden. Na de imposante intro en 'opkom' bleek de nadruk uiteraard te liggen op de SOP-cd, die ik erg kon smaken. Toch werd er al snel teruggegrepen naar 'The Final Experiment' met 'Waracle' en 'Charm of the Seer'. Herkenning alom. 'Computer Eyes', mijn favoriete track van Ayreon's tweede kwam behoorlijk heavy op de trommelvliezen aanbeuken om daarna geblust te worden door een mooie versie van 'Valley of the Queens'. Star One werd even aangeroerd met 'Songs of the Ocean', flink bijgestaan door the crowd in het refrein. 'The Human Equation', het recentste en meest ambitieuze project van Arjen kreeg ruim wat aandacht. De oorspronkelijke magistrale zang van o.a. James LaBrie werd perfect opgevangen door de harmonieuze zang van de zusjes. (Diana, in zeer strakke leather pants en naughty belly, werd later aangekondigd als 'my little sister', maar volgens mij zijn er al mensen voor minder naar Mexico geëmigreerd). Ok, nu terug muziek.

Lori   Stream Of Passionmarcela & Diana 2  Stream Of PassionMarcela Violin Stream Of PassionArjen 3 Stream Of Passion

De intro-stem van 'The Castle Hall' deed de Biebob opvlammen. Dit nummer is een heuse classic geworden, net zoals 'Into the Black Hole', wat oorspronkelijk door Bruce Dickinson werd gezongen. Het werd nu wel echt heel heavy headbangen in de voorste gelederen én op het podium. Marcela en zus bangden of hun leven er van afhing. Kon natuurlijk ook zijn! Toen Marcela daarna haar viool opnam en een ijzingwekkende versie van 'Nostalgia' bracht werd ik haast even emotioneel. Gelukkig maar voor heel even, maar ik blijf eerlijk in die dingen. Dit was beklemmend. De laatste toegift was een (minder geslaagde) versie van Gary Numan's 'Are Friends Electric'. Toch alle lof om een heel electronisch nummer zo heavy te brengen. Ook speciale vermelding voor de Zweedse (damn!!!) gitariste Lori Linstruth en de beestachtige ritmesectie!. Dat Arjen een uitmuntend gitarist is weten we, als bandleider wist hij zijn kwaliteiten steeds gedoseerd tentoon te spreiden. Een Bescheiden Hollander. Je maakt wat mee.

Marcela beam Stream Of PassionArjen foggy Stream Of PassionArjen & Lori  Stream Of PassionBand stageview Stream Of Passion

 

Een zeer geslaagde avond dus voor prog-minnend Vlaanderen en omstreken. Dit was eten én drinken. Shampoo én conditioner. Arjen staat niet bekend omwille van uitgebreid toeren, dus dit was zonder twijfel een gemiste kans voor de afwezigen. Wat nu? Spaans leren? Meer taco's eten? Ik denk vooral: nog lang nagenieten en geduldig wachten op de volgende passionele stroom van muziek. En als dit de aftrap van een nieuw concertjaar was kan ik best een stel 'bretellen' gaan halen... Marcela & Diana 5 Stream Of Passion

 

Volgende afspraak: BLACKFIELD

18:45 Gepost in Muziek | Commentaren (1)

16-01-07

De Platenhoes!

 
Voor wie niet weet waarover ik het heb hiernaast...
         
       hasten

18:42 Gepost in Muziek | Commentaren (0)

06-01-07

War is Hell

 

Ik sta niet bekend als een echte 'gamer'. Ik waag me al eens aan een 'Flight Simulator', maar dat is meer het samenlopen van jongensdroom en fascinatie voor de PC. Games die zich vooral richten op geweld spreken mij echt niet aan. Niet dat ik een witte ballon op mijn voorhoofd heb getatoeëerd, maar het lijkt me nogal eenzijdig. Tot daar.

call_of_duty4bTot dat ik 'Call Of Duty' onder mijn neus geschoven kreeg. That's another piece of cake. CoD is een 'first person shooter', dwz: je hebt zelf allerhande wapens in handen en je ziet alles vanuit de positie van jezelf in het decor. Het spel is gesitueerd in de Tweede Wereldoorlog en geeft een onversneden beeld van de veldslagen (redelijk historisch) en allerhande geheime missies die best zouden hebben kunnen plaats gevonden in die context.

 

call_of_duty_2_09Natuurlijk is het spel niet echt nieuw; na de originele game hebben we een expansionpack (beiden CR-rom) en CoD 2 (Dvd). Deel 3 is in de maak en ik kijk er nu al naar uit. Zitten we dan toch in de geweldsfeer, de bedoeling is in de eerste plaats om levend de opdrachten te volbrengen. Dat daar af en toe een slachtoffer bij valt,is een understatement, maar nood breekt wet. Ok, er wordt heel wat bloed vergoten. De decors zijn echt wel gebaseerd op films als 'Enemy at the Gates', 'Saving Private Ryan' en 'Band Of Brothers'. Wat de geloofwaardigheid ten goede komt.

 

call%20of%20duty%202Wat hebben we er nu aan? Wel, naast het escapisme (je speelt je eigen film), lijkt het me dat je bepaalde talenten toch moet aanwenden om er door te geraken. Tactisch inzicht, korte-geheugentraining, aanscherpen van het perifere zicht (waar mannen toch al in te kort schoten) en reflexen. Het is niet niks. Het spel is dan ook behoorlijk meeslepend en de eerste dagen dat je het gedoseerd (...) speelt, scheelt het niet veel of je gaat er mee slapen. Heel stichtend voor jonge gamers is het niet wegens zeer realistisch, maar ik ben geen moraalridder, zulle. Er staat wel '+16' op, maar of dat nu slaagt op de moeilijkheidsgraad of de inhoud? Hoe dan ook, je geraakt er erg bij betrokken; of je nu in Stalingrad, Berlijn, Normandische, Siciliaanse of Afrikaanse bodem de vijand bevecht, het is een hele toer om het er levend van af te brengen. En dat is nu net mijn eerste doelstelling dit jaar: het er levend van afbrengen.

 

 

16:31 Gepost in Vrije tijd | Commentaren (0)

New Year's Hell

 

Dag wereld, dag mensen, dag vrienden allemaal!

Mijn eerste post in het jaar 2007.

Zullen we er maar weer eens een lap op geven? Na de al dan niet vrijwillige jaarovergangs-rituelen komt alles weer zowat in zijn plooien vallen. Terug het ritme van werk en ontspanning, hopelijk wat meer in balans. Misschien wel nieuwe uitdagingen, professioneel, privé, who knows. Mijn 'overgang' was anders dan andere jaren. Na een eenvoudig maar stevig maal ten huize T. ben ik richting 't Stad getrokken. Een hele ervaring om in je eentje door de feestende massa (!) te slenteren, hier en daar een biertje (jaja, ik was met de tram!) en rond middernacht quasi iedereen te zien feesten. People are strange when you're a stranger... Kort na middernacht in gezelschap de kroeg ingetrokken en veel te veel gedronken. Ain't no love in the heart of the city... Het fysieke gelag werd daags daarop betaald.

We kunnen dit jaar al gelijk zeker zijn van een groeiende concertkalender, een vloot cd's om in te kaderen, ik hoop op enkele feestjes en op...you know. Maar laten we niet té positief denken. Het lot tarten heeft mij al meer ellende bezorgd dan geluk, dus...

 

In ieder geval aan mijn trouwe én toevallige lezers: doe wat je niet laten kunt, maar hou het proper in 2007!

16:06 | Commentaren (0)

02-01-07

2007....Let the Journey continue!

  bt2006xmas

18:14 | Commentaren (0)