16-02-07

Are you watching closely?

 

Prestige_posterTHE PRESTIGE is zeker geen onaangename film. Laat dat al duidelijk gezegd zijn. Met een sterke cast (Bale, Jackman, Johanssen, Caine), een sfeervol decor (Londen eind 19e eeuw) en een wereld waarin fantasie en illusie om mekaar strijden (illusionisten) kan er bijna niet veel fout gaan.

Toch ben ik ergens op mijn honger blijven zitten; niet alleen was het voor mij soms effe moeilijk om te volgen wegens nogal wat tijdswendingen, een Grote Ontknoping bleef een beetje uit. Als moet ik zeggen dat deze wel wat onverwacht was. Zoals gezegd is de wereld van 1892 zeer goed weergegeven. De beschaafde wereld stond op de rand van een grote ontplooiing, nl. electriciteit voor alleman. bowieWetenschapper en uitvinder Tesla (een lekker onderkoelde vertolking van David Bowie) geeft gelijk aan waar men toen stond: vol verwondering voor de nieuwe dingen die gingen komen.

Christian Bale - remember de aandoenlijke knaap in 'Empire Of The Sun' 8d6084ee-f628-471b-a76e-a34ce11a09daprestigepic3- zit nu op de top van zijn kunnen, vooral als er een beetje manko in zijn personnage zit. Hugh Jackman speelt de rivaal en Scarlett Johansson is weerom adembenemend. Toch even vermelden dat Michael Caine (de ingénieur - op zijn Engels) zich ook weer lekker laat gaan in zijn Cockney accent.

scarlett2190172

 

 

 

De plot is eenvoudig (de 'moordende' concurrentie tussen twee goochelaars) maar de uitvoering is behoorlijk complex. het gezegde 'oog om oog, tand om tand' is bijna letterlijk te nemen. Het is als bij een echte goochelaar: je moet goed volgen om de film te volgen. Het veelal duistere en bruine decor van de theaters en ateliers geven de film iets depri. We mogen dan ook niet vergeten dat die tijd niet voor iedereen een 'wondere tijd' was.

Ik daarentegen heb me redelijk kostelijk geamuseerd.

14:46 | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.