24-02-07

The Horror, the horror

Dit is echt beangstigend....

Links Britney Spears in een vlaag van waanzin, de aardige meneer is Marlon Brando in een sympathieke rol in 'Apocalypse Now'. Maar dat had je al snel door natuurlijk...

britney the horrormarlon the horror

 

09:15 Gepost in Historie | Commentaren (0)

19-02-07

Suffering for your art...

Wat een sfeervol avondje gisteren in de Biebob! Nadat ik eerder vorige week de nieuwste BLACKFIELD had aangeschaft ben ik er amper in geslaagd deze nog uit de cd-schuif te halen.

Alsof dit niet genoeg was, speelde Steven Wilson en Aviv Geffen zondag in onze nationale club! Maar eerst kregen we PURE REASON REVOLUTION op ons bord. En dit was wel een gezelschap totaal apart. Net zoals vele anderen aangeprezen als de nieuwe Pink Floyd, maar uiteraard nog niet aan de veters van deze band geraken...

Toch was dit sympathieke stelletje ongeregeld in staat om mijn aandacht vast te houden. Drie neo-hippies en een even hippe meid, duidelijk met haar roots in de late seventies en eighties brachten een set vooral gebaseerd op hun laatste werkstuk, 'The Dark Third'. Erg gedreven alternatieve power-rock met progressieve inslag. Ja, hoe moet ik het beschrijven... De veelal meerstemmige en soms repetitieve zang had invloeden van Jefferson Airplane, Love, tot Spock's Beard ('Gibberish'?). Instrumentaal was het meestal eenrichtingsverkeer met soms raga-achtige ritmes à la Ozric Tentacles met een Hawkwind-achtige gedrevenheid. Soms weer ingehouden Porcupine Tree-Floyd achtige stukjes met veel 'bliepjes, loopjes en tweekjes'. Maar vooral de meerstemmige zang die nooit in een chaos verzeilde maar zelfzeker voor kleurrijke momenten zorgde. Een verrassing welliswaar, een beetje muzikale flexibiliteit kwam van pas, want dit soort van avontuurlijke uitstappen is niet voor iedereen weggelegd. En o, ja, de cd is zééér goed!

1 PRR3 PRR2 PRR

 

 

 

 

 

 

Doch, De Man Van Porcupine Tree ging ook zijn opwachting maken...

Openend met de eerste song van de laatste cd betrad de band het podium. Wilson werd ei-zo-na geëlektocuteerd door zijn gitaar, wat duidelijk even een moment van ergernis opleverde (terecht). Flegmatisch maakte hij er zich van af ("I know about suffering for your art, but this is too much') Na een break van enkele minuten was hij genoodzaakt om (naar eigen zeggen) voor het eerst NIET blootsvoets te spelen. Vanaf het eerste nummer zat het al gelijk snor. Zo herkenbaar, zowel zijn gitaarspel als de zang. Samen met Aviv Geffen, tevens gezegend met een bijzondere sfeervolle stem, bracht hij quasi het hele Blackfield repertoire. 1 Blackfield Wilson4 Blackfield Geffen2 Blackfield Geffen9 Blackfield Wilson 

Aviv, een beetje een androgyne figuur die duidelijk refereert aan Nick Cave en David Bowie, wist zich best staande te houden naast zijn bekende compagnon. Zeker toen hij solo aan de piano een nummer bracht viel het publiek massaal voor deze man. Aansluitend brachten zij samen 'Thank You' van Alanis Morissette. Niet gelijk een favoriet nummer van T., maar Wilson doet dat dan weer zoooo goed dat je verbluft staat te kijken. Even later gaat hij dan weer Nirvana-achtig uit de bol met stevig gitaarwerk. De unieke uitgebalanceerde nummers kregen het publiek soms muisstil.

 

6 Blackfield8 Blackfield Wilson Geffen7 Blackfield

 

 

 

 

Na elk nummer barstte de tent van enthousiasme; Wilson weet hoe hij een pakkende melodie kan maken én brengen. En dat deze Kleine Grote Man dan toch noch in het clubcircuit gaat spelen siert hem zeer zeker. 'It's Cloudy Now', met zijn emotionele slotakkoord was een magistraal punt achter dit concert.

Thank you Biebob, thank you Aviv, thank you, thank you Steven Wilson.

Blackfield Wilson groot

 

19:13 Gepost in Muziek | Commentaren (1)

18-02-07

Het werd stillekesaan tijd voor...

o6zabm
 
 

 

....een decorwijziging!

Vooral niet schrikken, je zit hier nog steeds bij de blog die jou het meeste boeit en die je dagelijks raadpleegt! Een beetje strakker, lichter van 'look', gelukkig dezelfde wijn!

Door de omschakeling kan het wel zijn dat sommige oudere publikaties niet zeer duidelijk leesbaar zijn, en dat hier en daar de bladschikking letterlijk gaten vertooont. Ik heb de artikels van de laatste maanden wat 'rechtgetrokken', maar verder dan dat zal het niet gaan. Sorry dus, voor de 'wanorde' hier en daar.

STAY TUNED!

                                      dirndl

 

11:20 Gepost in Life as it izz | Commentaren (3)

17-02-07

Shake your moneymaker!

overdoseOm hier ne keer flink op uw zenuwen te gaan werken....

2007 zal een jaar worden met waaaanzinnig veel nieuw werk van de door ons (door mij alleszins) gekoesterde troubadoers. Een klein overzicht en zet je klaar voor o.a.:

In februari: Pride Of Lions ('The Roaring Of Dreams')

In maart: Saxon ('The Inner Sanctum'), Threshold ('Dead Reckoning'), Magnum ('Princess Alice And The Broken Arrow'),  Redemption ('the origings Of Ruin')

In april: Gotthard (..?), Within Temptation ('The heart Of Everything'), After Forever ('After Forever') en Porcupine Tree ('Fear of a Blank Planet')

In mei: Dream Theater ('Systematic Chaos),

Verder, nog zonder releasedatum: Mecca, Circus Maximus, Symphony X ('Paradise Lost'), Riverside ('Rapid Eye Movement'), Platitude, Gotthard, Allen/Lande ('The Revenge')

Artwork preview!

246-deadreckoningPT2wtmagnum

 

16:57 Gepost in Muziek | Commentaren (0)

16-02-07

Mie Towers

Ze had al een hoge positie in het bedrijf kunnen verwerven....
 
            mie

 
 

15:03 Gepost in Life as it izz | Commentaren (0)

Are you watching closely?

 

Prestige_posterTHE PRESTIGE is zeker geen onaangename film. Laat dat al duidelijk gezegd zijn. Met een sterke cast (Bale, Jackman, Johanssen, Caine), een sfeervol decor (Londen eind 19e eeuw) en een wereld waarin fantasie en illusie om mekaar strijden (illusionisten) kan er bijna niet veel fout gaan.

Toch ben ik ergens op mijn honger blijven zitten; niet alleen was het voor mij soms effe moeilijk om te volgen wegens nogal wat tijdswendingen, een Grote Ontknoping bleef een beetje uit. Als moet ik zeggen dat deze wel wat onverwacht was. Zoals gezegd is de wereld van 1892 zeer goed weergegeven. De beschaafde wereld stond op de rand van een grote ontplooiing, nl. electriciteit voor alleman. bowieWetenschapper en uitvinder Tesla (een lekker onderkoelde vertolking van David Bowie) geeft gelijk aan waar men toen stond: vol verwondering voor de nieuwe dingen die gingen komen.

Christian Bale - remember de aandoenlijke knaap in 'Empire Of The Sun' 8d6084ee-f628-471b-a76e-a34ce11a09daprestigepic3- zit nu op de top van zijn kunnen, vooral als er een beetje manko in zijn personnage zit. Hugh Jackman speelt de rivaal en Scarlett Johansson is weerom adembenemend. Toch even vermelden dat Michael Caine (de ingénieur - op zijn Engels) zich ook weer lekker laat gaan in zijn Cockney accent.

scarlett2190172

 

 

 

De plot is eenvoudig (de 'moordende' concurrentie tussen twee goochelaars) maar de uitvoering is behoorlijk complex. het gezegde 'oog om oog, tand om tand' is bijna letterlijk te nemen. Het is als bij een echte goochelaar: je moet goed volgen om de film te volgen. Het veelal duistere en bruine decor van de theaters en ateliers geven de film iets depri. We mogen dan ook niet vergeten dat die tijd niet voor iedereen een 'wondere tijd' was.

Ik daarentegen heb me redelijk kostelijk geamuseerd.

14:46 | Commentaren (0)