08-04-07

Semantics?

opinion_poll smallOok zo de wenkbrauwen gefronst toen vorige week Mgr Leonard de woorden 'homosexuelen' en 'abnormaal' in één zin gebruikte? Ik niet. Wél toen er zulk een commotie over ontstond. Natuurlijk is homosexualiteit abnormaal, but then, what is?

Uiteraard is het wat ongelukkig en lichtjes provocerend om dat te zeggen, zeker bij monde van een geestelijke. Stellen dat holebi's normaal zijn staat gelijk aan stellen dat een schaap met vijf poten 'normaal' is. Toch is zo'n schaap niet minder aaibaar dan één met drie of zelfs vier poten. Ik moet tevens vaststellen dat anderen, die zo ziekelijk conformistisch leven, dan weer getooid zijn met een absoluut 'boredom'. Toch gaan die lui dan voor 'normaal' door.

Iedereen heeft recht op zijn -fobie, -filie, -verslaving, what-ever. Zolang je naaste er geen last van ondervindt. Uitspraken doen over iemands geaardheid moet absoluut kunnen - al zie ik er niet direct het nut van in. Het infantiele 'Centrum voor Gelijke Kansen etc' ligt immers als een ware Stasi op de loer om in te grijpen. Zeggen wat je denkt is niet altijd een goede zaak. Gelukkig maar?

09:53 Gepost in Actualiteit | Commentaren (1)

Commentaren

ik heb altijd gevonden dat geestelijken zich niet moeten moeien met liefde en relaties. dat is iets dat iedereen voor zichzelf moet uitmaken.zoals ze zeggen: de beste stuurlui staan aan wal.

Gepost door: pat | 13-04-07

De commentaren zijn gesloten.