29-04-07

Music for (almost) nothing and...the fun for free!

Gisteren dwaalde ik door Bergen-op-Zoom. Een mens moet wat reizen in zijn schaarse vrije tijd. Leuke stad, beetje artificieel, maar leuk 'shoppen'. In de wel erg nieuwe Mediamarkt aldaar stootte ik op wel drie bijzonder fijne items voor de collector en/of ruimdenkende en meerwaardezoekende muziekliefhebber.

Het budget-label Disky (NL) lanceert al jaren nooit eerder uitgegeven of zeer zeldzame live-opnamen op een voordelige wijze. Volgende items hebben onderdak gevonden:

americaVooreerst: 'Ventura Highway' van AMERICA. Hierop horen we de band op hun hoogdagen met enkele van hun beste songs. Uiteraard 'Horse...', 'You can do Magic' en 'Sandman'. Jammer dat 'The Border' er niet opstaat. De band klinkt alsof ze effe snel voor de show jammen, maar het heeft een zeer natuurlijke feel. Weg met de studio overdubbing. Elke gitaar en stem telt. Gelukkig weten zij dat perfect live te verwoorden.

david crosby'Déjà vu' van DAVID CROSBY. What can I say? David Crosby is één van de absolute drie-eenheid Crosby, Stills & Nash. Daar is hij vocaal veelal de 'afmaker' van hun geijkte harmony's. Op deze cd horen we dat hij solo (met fraaie backings) wel degelijk zijn mannetje staat. Soms zelfs behoorlijk ruw uit de hoek kan komen. Enkele CSN-classics, maar ook veel solowerk. Over de band geen info, maar het is een waanzinnige live-opname. Almost cut my hair!

gtr2'Roundabout' van GTR. Wie? GTR is een project van zanger Max Bacon. Met op gitaar Steve Howe en Steve Hackett (je moet het maar doen) hebben zij één LP uitgebracht, voorlopig nog moeilijk op cd te vinden. Deze live-cd maakt bijna alles goed. Hun debuut komt nagenoeg volledig aan bod, met als extras enkele Hackett- en Yessongs. Max Bacon is een wereldzanger en de hele cd klinkt dan ook erg dynamisch. Liefheffers van 80's ASIA en YES moeten deze zeker hebben!

Jammer dat er bij geen enkele ook maar enige info bij zit, maar (en nu het leukste): deze kosten per stuk 1,99€. U leest het goed.

 

12:40 Gepost in Muziek | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.