28-05-07

Break Your Chains!

Jeff Scott Soto deftig op foto vastleggen is geen sinecure. Zo bewees hij weerom gisteravond in de Biebob. TALISMAN, zijn enige echte home-band, is op afscheidstournee en dat kon ik dus niet missen. Deze band was één van de eerste die ik zag in de Biebob, dus gelijk een beetje nostalgie. Niet dat we Soto & co nooit aan het werk zagen, maar Talisman is toch een bandje dat me wat nauw aan het hart ligt. Hun sterk melodieuze songs en zeer funky groove zijn haast uniek. En Jeff is natuurlijk gelijk de meest veelzijdigste zanger in de bizz.

Maar daarvoor kregen we eerst DUST, een Nederlandse coverband die best wel goed uit de voeten komt met zijn ding. Zij begonnen met 'Doctor,doctor' van UFO en ik hoor Schenker het nog niet zo goed spelen. Volgden o.a. 'Jesus Saves' (Savatage), 'Sure know Something' (Kiss), 'Bad Boys' (Whitesnake), 'Burn', in een versie die echt wel naast die van Glenn Hughes mocht staan, en nog stuff like that. Zeer gemotiveerde band, veel spelplezier en een beresterke sound! En de gitarist: the boy could play! Amusement troef dus. dust 1dust 2

 

 

 

 

 

 

Talisman kan ondertussen ook aardig een avondje vullen. Hun 7 studiocd's staan boordevol aanstekelijk werk. Komt daarbij dat dit combo zich graag van zijn veelzijdigste kant laat zien waardoor we én aardige verrassingen krijgen zoals 'Frozen' van Madonna, 'I don't know' van Ozzy, maar soms wel wat afglijden naar georganiseerde improvisatie waarbij Michael Jackson, Deep Purple, MC Hammer e.a. een beetje op een -overigens leuk- hoopje worden gegooid. Naast de bekendste Talismansongs (you name it) toch een krachtige 'I'll see the light tonight' van Yngwie. Jeff zong de eerste 2 van deze man vol en kan gelijk buigen op een alomtegenwoordigheid op allerlei tribute-cd's. Zijn presence is ondertussen legendarisch; als een orang-oetang in overdrive bevolkt hij het podium met een dynamiek en een groove die je bij anderen zelden ziet. Variatie troef dus. Interim-gitarist Brian Young speelde alsof hij reeds jaren in de band zit. en ook de interimaris op drums sloeg erg raak. Een kale(!) Marcel Jacob speelde ondanks zijn superbe kunnen, zeer functioneel. talisman 4 1talisman 5talisman 11talisman 16talisman 8

talisman 19

 

Al bij al een zeer geslaagde laatste passage van deze ad-hoc versie van Talisman. Jeff werkt na deze toer full-time aan zijn pensioen bij Journey en sluit met deze toer niet alleen bij hem, maar ook voor de melodieuze rockfans een hoofdstuk af.

talisman 1 GROOT

 

10:58 Gepost in Muziek | Commentaren (1)

Commentaren

Dust Hey tarkus,

Bedankt voor je leuke verslag. En zeker gezien het feit dat Dust net drie weken bij elkaar was ten tijden van het optreden in Biebob. Dit is een gelegenheids bandje om Talisman van een voorprogramma te voorzien. En omdat we ook goede vriendjes zijn met de jongens is dit een leuke combinatie. Eigenlijk keert na dit gebeuren Dust weer tot stof. Maar wie weet heeft dit nog gevolgen. :)

Gepost door: Johnnie | 31-05-07

De commentaren zijn gesloten.