19-11-07

Een abusiefelijk foutieve misvatting?

Het is iedereen gegund om mijn schrijfsels is twijfel te trekken. Meer nog: als ik inhoudelijk wat naast de lijn ga, vind ik het zelf een verrijking om daarop gewezen te worden.

De jongens van Axamenta, de band die ik toch wel aardig vond klinken (;-))=) op het Blikfest festival, wensen mij er op te wijzen dat de term 'hardcore' geenszins te rijmen is met wat hun muzikale roots, stijl of richting te maken heeft. Natuurlijk hebben zij overschot van gelijk. We gaan mekaar hier geen Hatebreed noemen! Ik deed echter een poging om de zangstijl te omschrijven naar de achteloze lezer toe. Ikzelf ben voldoende in de heavy onderwereld thuis om alles een plek te geven, of probeer dat alleszins door mijn kennis van Metal permanent bij te schaven. Ik situeer het bandgeluid uiteraard ook eerder tussen black- en progmetal, met toch een dunne metalcore-saus er over, wat af en toe voor een erg brutale inbreng zorgt.

Om mijn boetedoening volkomen te maken, wens ik de geëngageerde lezer er gelijk effe op te wijzen dat de cd van Axamenta 'Ever-Arch-i-tech-ture', meer dan de moeite loont. Het is een heel avontuur om hem uit te zitten en je wordt er bijwijlen niet echt happy van, maar dat was dan ook de bedoeling... Kortom: voor wie wat avontuurlijk is aangelegd. Chapeau voor het artwork trouwens!
Axamenta_cover

Aan Sven, en de andere knapen: Metal is een huis met vele kamers en bands als jullie, die zich niet zomaar laten omschrijven, maken het na bijna 30 jaar steeds weer (en meer) een boeiende ontdekkingsreis!

Cheers!

aXAMENTA

19:55 Gepost in Muziek | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.