30-04-08

Bitches Brew

Ongeluk kan in een klein hoekje zitten. Zo ook het geluk en nog meer: het plezier. Zo stond ik enkele uren geleden aan de kassa van de supermarkt D., u weet wel ‘Haal meer uit je dag’. Nadien was ik buiten wat geld vooral veel tijd verloren, waardoor ik de slogan niet echt meer kan volgen. Hoe dan ook, willens nillens werd ik geconfronteerd met de wekelijkse duidingsmagazines die strategisch aan de kassa worden gepresenteerd. Vooral de nieuwe(?) exemplaren van ‘Dag Allemaal’ en ‘Story’ trokken mijn aandacht.

Nu kan ik haast niet meer wachten om bij de nabije familieleden deze drukwerken ter hand te nemen, want wie of wat siert er de cover? Ons’ Phaedra én ons’ Ilse. Respectievelijk Hoste en De Meulemeester.

 

fight


Blijkt dat beide teven mekaar de oorlog hebben verklaard omwille van De Loser Van Vlaanderen genaamd Glenn Janssens (in de cel wegens veel te veel om hier op te noemen). Dat heb ik na verder onderzoek kunnen vaststellen. Ik dacht eerst dat het ging over: Phaedra:“Mijn tanden zijn groter en duurder dan die van jou” of Ilse: “Man vriendje is stoerder dan al jou ex-en bij mekaar, trouwens, ik mocht al eens een ei aangeven aan Piet H.” Waarop Phaedra dan weer: “Leer uw bajesklant eerst rijden”. Van dat niveau dus. Het kon ook gaan om de titel van ‘Wie wordt er de matras van Vlaanderen?’ of ‘De Ueberbitch’.

Wat begon als een onderdrukt glimlachen mondde al snel uit in een ononderdrukbaar gegniffel en zelfs echt gelach. Het aanschouwen van zoveel leed doet een normaal mens uitbarsten in een orkaan van medeleven, empathie zeg maar. Niet bij mij.

De stofjassen aan de kassa bekeken mij al argwanend, kinderen werden aangehaald en handtassen van schouder gewisseld. Hier en daar zag ik getraumatiseerde VTM-kijker haar pantoffelheld aan aanstoten met een air van ‘Gij kunt die toch wel aan hé, Roger?’.

Gelukkig ging het redelijk vooruit aan mijn checkpoint waardoor ik mij even moest concentreren op de lopende band. Zoals eerder vermeld: het gevaar loert overal.

Enfin, ik moest het even kwijt, kwestie dat u zich niet te pleuris zou schrikken bij het vernemen van zulke schokkende tijdingen bij uw kapper of kinesist.

Genoeg gelachen, morgen is het 1 mei en ik moet mijn armen nog insmeren met stierenvet om op deze grootse dag Het Vaandel met Eer en Glorie te kunnen torsen.

15:59 Gepost in Actualiteit | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.