04-08-08

Nothing can be harder than the quest for fun...

frustration 3
Herinner u het kattebelletje op deze blog, waarin Tarkus zijn ongenoegen uit over het feit dat hij niet aan zijn ‘spul’ geraakt.

Alvorens uw geest zich gaat richten op enige sexuele of drug-gerelateerde materie, laten we even de prioriteiten herschikken. Uw fantasie is tenslotte de mijne niet. In de Grote Queeste om de classic-rock collectie zo volledig mogelijk te krijgen, was ik recentelijk weerom op pad mét lijstje en duidelijk afgetekend parcours. Geen enkele ‘dealer’ werd overgeslagen. Gezien we in onze Metropool na het verdwijnen van de Brabo geen enkele zaak meer hebben met een persoonlijke touch, kon ik me enkel wentelen in de koude en informele sfeer van Mediamarkt, Saturn, de hippe doch overschatte Fnac en de helaas verpauperde Bilbo. De recent geopende Metalzone staat nog in de kinderschoenen en De Rots is aan het verbouwen. Dan ben je in A’pen al snel uitgepraat. Ooit was het anders. Edoch, enige ergernis drong zich weerom op. Dat deze emotionele oprisping zich op het einde zou omzetten in een onderdrukte woede en frustratie, wist ik toen nog niet.

Ik stel mij de vraag hoe het komt dat ik in Antwerpen met een lijstje van een dozijn straalschijfjes, geen enkel succes kan boeken. O, Ja! ‘The Kooks’ vind je overal met 4 verschillende covers. En de Donna-hit-cd’s ook. Maar veel verder moet je niet graven.Uiteindelijk was de winst: 1 Bowie uit 1971. Niet van de lijst.

Dat men haast geen Genesis, Yes, of Tull meer vindt (of toch net diegene die men ontbeert) kan toch niet het gevolg zijn van het zgn. downloaden? Omdat ik zelf geen waarde hecht aan gedownloade cd’s, voel ik me geenszins schuldig. Als ik als eens iets binnenhaal is dat ter verkenning, waarna bij goedkeuring steevast de aanschaf volgt. Nothin’ but the real thing!

Zo sta ik dus als het ware met met mijn valuta’s te zwaaien en niemand kan mij verderhelpen. Rest me natuurlijk nog de on-line Shops, die soms wel soelaas bieden, maar het is toch altijd afwachten wat je in de bus gaat krijgen. Voorwaar een somber vooruitzicht voor de ware muziekliefhebber!

Hopende op betere tijden,                                                                        Tarkus,                                                                                                       (the Ayatollah of Rock’n’ Rollah)

 

 

10:25 Gepost in Actualiteit | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.