28-08-08

Tarkus' toeren in Frankrijk. Deel 3

Mijn laatste volledige dag in de streek. Een wat voor één.

’s Morgens trekken we samen erg vroeg (naar vakantienormen dan) naar Beaumont. Een brocantemarkt trekt de aandacht. Terwijl de verkopers nog volop aan het uitpakken zijn, gaan onze ogen over het gebodene. Oude huisraad, werkgerei uit de boerderij, lokale textielproductie en boeken. Enkele meubelen ogen authentiek, maar ik heb geen plaats.

Toch sla ik toe en weet me twee leuke items te bemachtigen. Een militair portret van rond 1916 en een afdruk van cavalerie in een oude kader. Uiteraard voor geen geld. Enfin, een beetje.

Cadouin is een aardige bastide die vlak op mijn parcours ligt. Dat valt goed mee, want daar heeft die dag een Fête Medievale plaats. Onderweg werd ik nog bedreigd door een kudde herten, maar die heb ik kunnen afschudden. U01 France 2008 794 XXAlle bewoners in kledij, mandenvlechters, smeden, muzikanten en een hapje en een droogje. Breugheliaanse taferelen, ware het niet dat dit niet in het vochtige Vlaanderen, maar in een schilderachtig decor doorgaat. Ik proef de ambachtelijk likeuren en aanverwanten. Voor ik vertrek toch even een grande café. Deze evenementen lijken wel de streek door te trekken, want onder je ruitenwisser vind je steevast een uitnodiging voor de volgende dag in een ander dorp. Maar ik kan toch geen koffie blijven drinken, hé?U07 France 2008 823 XU03 France 2008 797 X

S17 France 2008 289 X

Kort na de middag het volgende hoofdstuk. Show Aerien aux Club des Aviateurs de Belvés. De affiche oogde alvast uitnodigend. De redelijke inkomprijs deert me niet want er lijkt nog maar weinig volk en het weer ziet er ronduit schitterend uit. Het op een plateau gelegen vliegveld biedt gelijk een mooi uitzicht. Trekpleisters waren vooral de Curtiss P-40 Warhawk, wat je toch niet elke dag ziet, of je moest dagelijks ‘Pearl Harbor’ opzetten. Deze was the real thing. De M-A6 Zero van Wings en Wheels was er ook. Hier broederlijk naast de historische opponent geplaatst. Zonder al te technisch te worden, er stond ook een Broussard, twee Nords en een SV. De Douglas DC-3 oogde imposant en zou later enkele para’s droppen die showsgewijs zouden neerkomen. Al bij al een fijne en onverwachte meevaller.V05 France 2008 2 006 XV23 France 2008 2 072 XV37 France 2008 2 280 X

 

Vroeger dan verwacht ben ik terug. Enkele hoofdstukken in mijn enige meegebrachte boek (‘The Thin Red Line – an eyewitness history of the Crimean War’, door Julian Spilsbury) slepen me helemaal mee. De laatste twee jaar heb ik enkel nog boeken gekocht, ik neem me voor ze nu ook te gaan lezen. Hier, in de absolute stilte, neem ik alvast een flinke start.  En dat is me toch wel wat. S.T.I.L.T.E. De eerste dag greep ik gelijk naar mijn oren om te checken of alles nog functioneerde. Nu woon ik zelf wel in een erg rustige buurt, maar hier heerst een bijna klinische stilte. Vreemd en tegelijk rustgevend.R02 France 2008 246 XR18 France 2008 553 X fade

Het laatste gezamenlijk avondmaal met mijn gastheer en gezin doet me wel wat, maar ik laat niets merken. Ik weet immers dat onze band verder reikt dan dit verblijf en tegelijk dat dit een zoveelste hoogtepunt is in onze onderlinge relatie.

R24 France 2008 2 325 X

Een kampvuur om de week af te sluiten is dan ook op zijn plaats. De dag er op vertrek ik richting kust. La Rochelle om precies te zijn.

Commentaren

Eindelijk toch eens gekeken... Zeer interessant, en kijk al uit naar je volgende reisverslag! De waardering als 'blog van de week' is verdiend!

Gepost door: Hugo | 28-08-08

Nog van dat Ik kijk al uit naar Hoofdstuk IV.
Het is weeral een waar genoegen om jou reisverslagen te lezen en de mooie fotoos te bewonderen.

Gepost door: babs | 28-08-08

Toevallige op je blog terecht gekomen. Op de blog van mijn zoontje drukte ik op "volgende blog" en zo kwam ik hier terecht. Geweldige blog. Zal hier nog dikwijls een kijkje nemen.

Gepost door: Tania | 29-08-08

De commentaren zijn gesloten.