15-10-08

Reims, 10/10, Les Saveurs du terroir

250px-France_location_map.svgReims is een schone stad. Dat kan ik zonder moeite stellen. In het kader van een weekend-onder-vrienden, werd vorige week deze stad aan een nader onderzoek onderworpen. Reims is de hoofdstad van de Champagnestreek. En dat uit zich dan ook overal.

Toch heeft ze veel meer te bieden. Een uitgebreide horeca en een veelheid aan winkels; van kleding, parfums en snuisterijen. Erg aardig om te shoppen ook.

Maar om het polyvalente karakter van onze uitstap op niveau te houden: ook cultureel valt er heel wat te beleven. Kerken en kathedralen en tal van tijdelijke exposities. En minstens even cultureel: veel schoon volk.

Ik word al eens snel misschien al te lyrisch over Franse steden, maar ook dit bezoek kan me niet afbrengen van de indruk dat alles beter en vooral properder is dan bij ons. En wij hebben niet enkel in het ‘mooie’ centrum gezeten.

Er werd begonnen met een bezoek aan een Champagnehuis in een dorp toch wel even buiten de stad. Je kan moeilijk anders. Voor ondergetekende een primeur; voor sommigen in het gezelschap haast een routine. T. behoorde dan ook tot het gedeelte onder te brengen in ‘leek’ en in het beste geval amateur van dit gekoesterde drankje. Niet dat ik niet al eens een glaasje lust, maar dat behoort dan eerder tot het protocol dan tot de routine. Na een uitgebreide rondleiding werd ons een glas aangeboden, en nog één, en nog één,… Sommigen confraters gingen over tot de aankoop van dit fijne product. Leve het vrije transport van goederen. Hierbij een heuse bende van plaatjes. Uiteraard zoals ik deze uitstap beleefde en zal herinneren.

Orge 1 25Orge 2 25Gonet 2 25Gonet 5 25Gonet 10 25Gonet 11 25Gonet 12 25Orge 6 25orge 8 25orge 9 25Orge 11 25Orge 21 25CHMPG

Volgende keer: tweede deel...

Commentaren

Hik ! En lekker dat het was ...

Gepost door: babs | 15-10-08

De commentaren zijn gesloten.