05-12-08

Alison!

Ladies and gentlemen of the jury, exhibit number one is what the seraphs, the misinformed, simple, noble-winged seraphs, envied. Look at this tangle of thorns.

Toen ik een week geleden aan deze week verlof begon, werd ik op de werkvloer aangekeken met een houding van: die gaat weeral lekker niets doen, waarschijnlijk op een zonovergoten eiland, met een koele drink in de hand. Bijna juist. Laat ik in detail treden.

De geplande gevelwerken – herinnert u zich die nog? – zijn na twee jaar en enkele aannemers verder eindelijk van start gegaan. Tot daar het goede nieuws. De weersomstandigheden spelen ondertussen iedereen zodanig parten dat het einde nog niet écht in zicht is. Gelukkig is er nu vastgesteld dat de wereld pas in 2012 gaat vergaan, wat nog een opening laat om er toch even trots op te zijn. Met een beetje geluk kan ik dan nog een nieuw huisnummer én bel monteren. Maar dan moeten ze wel opschieten!

Mijn eigen werken: wat behangen en schilderen  van bureau en slaapkamer (dames, check this out!) waren reeds ruimtijds op tijd afgewerkt, met het gevolg dat er zelfs nog tijd overbleef voor het onvermijdelijke, nl. een verdere uitbreiding van het cd-rek.

Wat op het eerste zicht een bijzonder fijne bezigheid lijkt (denk aan de film ‘High Fidelity’), openbaarde zich als snel tot een parcours vol valkuilen, schietgeweren en wolfijzers. Zeg nu zelf: in de sectie ‘progressive rock’ kan je Pink Floyd best naast Pendragon plaatsen, maar kan je dan verder met Pain Of Salvation? Ik dacht het niet. Extra schappen voor ‘progressive metal’ dus. ‘Ayreon’, is dat progmetal of progrock? Ik gok op het laatste waardoor het rechts naast Asia komt. Willen of niet. Kan Survivor naast Slayer? Neen, driewerf neen. Aparte schappen voor ‘Metal’ en ‘Melodic Rock ‘ dan maar? Ok, maar Black Sabbath naast Bad Company? Zal wel moeten. Ze hebben immers allebei kleinkinderen.

Zelfde verhaal in de ‘sectie’ Classic Rock. Alter Bridge bij CR of alternative? The Beach Boys bij pop of rock? New wave van toch ook al 25 jaar oud; is dat Classic Rock? Is U2 na ‘War’ nog new wave? En Simple Minds dan? Naast Siouxie of verkassen naar een andere afdeling?

U leest het, en voor sommigen zal het een bron van opinievorming zijn: het zal nooit perfect zijn of het moest beginnen bij Abba en eindigen bij ZZ Top. Eén ding is zeker: Alizée en Motley Cruë staan bijzonder ver uit elkaar. Ik zou niet willen dat er ongelukken gebeuren als ik even mijn rug draai.

Ook ‘De Jeugd van Tegenwoordig’ gevolgd? T. natuurlijk wel. Niet alleen schep ik er een pervers genoegen in om pubers in een decor van tucht en discipline met hun vrijbuitersbek tegen een muur te zien knallen, deze reeks was gesitueerd in de Kadettenschool in 1958. Voor mij toch erg herkenbaar. De reeks zat wel vol voorspelbare types en bijna karikaturale leidinggevende personen, maar ik moet me er toch op betrappen dat ik reeds na twee afleveringen al uitkeek naar de volgende woensdag. Al vrees ik dat de formule wel stilaan uitgemolken is. De achtergrondinformatie is altijd wel schrijnend; blijkt dat de frisse en natuurlijke meiden zich in het dagelijkse leven eigenlijk manifesteren als couch-potatoes of onherkenbare mini-hoertjes met een attitude. Let op: dit laatste dan vooral gebaseerd op de overdaad aan misplaatste make-up en tralala. De jongens houden zich haast volledig ende voltijds bezig met niets doen, 'chillen', pinten pakken of 'met den brommer rondrijden'. Een fraai beeld.

Afknapper was wel het bezoek van enkele ‘leerlingen’ aan een moderne kazerne, anno 2008. Ik stelde tot mijn ongeloof vast dat er vandaag schietoefeningen gebeuren met elektronische geweren, met luchtdruk! Ja met lucht-druk! Op geprojecteerde beelden! WATJES! MIETJES! Wat een gezeik was dat! Uitleg van de schootsofficier: “omdat sommige leerlingen al eens angst hebben om met echte wapens te werken”. Ik kwam niet bij van het lachen. De geur van kruit, de knal van het patroon en de licht gekneusde schouder behoort dus tot het verleden.

Alison! Voor mij de gedoodverfde finaliste van ‘Topmodel’! Lap, het is er uit.       Ja, ik kijk er met één oog naar. Niet naar de peroxide del met het ijzer in haar smoel die de boel ‘presenteert’. Wel naar de bijzonder bevallige deelneemsters die alle hoop op een modellencarriëre hebben gezet en dan ook in alle mogelijke en onmogelijke opdrachten dienen te slagen. Met een huilbui links en rechts en af en toe een mooi beeld op tv, is het aardig hangen in de zetel op donderdagavond. Alison! Niet dat ze de knapste is of de meest fotogenieke, maar ze heeft iets waardoor ze het verdiend! Als een klein meisje dat na jaren van fake-poppen eidelijk een échte Barbie verdient!

Al zap ik dan wel eens over naar VTM (al zal ik dat in alle toonaarden ontkennen tijdens mijn proces) ‘Het Zesde Zintuig’ is misschien wel dé ‘hoax’ van de laatste tv-jaren. Truut in pakskes. Maar VTM weet het te verkopen alsof het allemaal echt is. Neen, dan volg ik liever Alison op haar queeste. Ik heb namelijk al snode plannen met haar! In het cd-rek! Tussen Alizée en Tori Amos. Mooi gezelschap, indeed!

 

01:09 Gepost in Actualiteit | Commentaren (2)

Commentaren

Elektronische geweren met luchtdruk!!!!! Uitroeptekens komen tekort om mijn verbijstering te illustreren. Schrik van echte wapens!!! Is het leger een soort beschermde werkplaats geworden van pseudo-avonturiers en derdewereldhulpverleners? Geef daar maar géén antwoord op. Woorden schieten tekort.

Gepost door: patrick | 05-12-08

Naar't schijnt leren ze nu met
een Leopard rijden op de Playstation 3....

Gepost door: Raf | 29-12-08

De commentaren zijn gesloten.