30-01-09

Today...

...is gonna be the day that I'm gonna throw it back to you.... Of neen, integendeel zelfs.

Wie zo attent was om mij te feliciteren op deze heuglijke dag (enfin, er is toch geen ontkomen aan), is er alvast aan voor de moeite. Bloemen zijn voor aan de eindmeet en Tarkus is nog verre van. Een bescheiden 'dank u' aan diegenen die mijn nummer of adres hebben teruggevonden. is meer op zijn plaats.

Met de de zotternij van een tiener, de spirit van een ambitieuze twintiger, het realisme van een midden dertiger en de wijsheid van een veertiger, voelt T. zich beter dan ooit. Wie mij kent kan dat getuigen. Lijf en leden kunnen ook nog wel een heel eind mee, maar één en ander begint toch af en toe pijn te doen. Neen, niet dat, al is die insunuatie niet echt relevant, bedankt om mij er even aan te herinneren, dank u.

Het jaar begint voor mij altijd nà dit event. Na de afwas en de opkuis. Bij het wakker worden op de eerste dag van de rest van mijn leven - of van het jaar. Tijd om de voornemens voor  2009 écht in realiteit om te zetten. Meestal doen alsof en je wijsmaken dat je toch weer lekker bezig bent. Maar nu neem ik het serieus. Zoals alle vorige jaren dus.

Ik kan van u enkel hetzelfde hopen.

metal birthday

16:40 Gepost in Actualiteit | Commentaren (2)

28-01-09

How 'r ye?

Geschokt.

Zwaar geschokt was ik toen ik moest vaststellen dat ik reeds twee weken niets gepost heb. Het is dan ook mijn plicht om mijn lezers te melden dat het toch nog steeds vrij goed met mij gaat. Niet dat iemand zich daar vragen over gesteld heeft, maar toch.

Komkommertijd in blogland dus? Zoveel is zeker. Ik kan natuurlijk gaan uitwijden over de actualiteit, maar dat ligt zo voor de hand. Over Dendermonde bvb. Over Bertje. Over mijn verloren miljoenen, Over mijn harem. Even geen zin in.

Het is tijdens deze persstilte dat Tarkus heimelijk zijn plannen voor 2009 voorbereidt. Na een bezig 2008 was het even bezinnen over verschillende initiatieven. Eenzelfde programma zou nogal voorspelbaar zijn. Toch zullen bepaalde ingrediënten weerom deel uitmaken van het 'nieuwe' jaar.

Wat concerten betreft is het nog even uitkijken want de eerste weken staat er nog niet veel in mijn agenda. Eigenlijk niets. Misschien maar goed ook. Het geeft me tijd om over mijn verslaving te bezinnen...

De zomerfestivals staan al wél geboekt. Met als absolute hoogmis, Graspop, waarvan de namen druppelsgewijs binnensijpelen. Arrow en Bospop staan ook reeds in de agenda en de nodige verlofdagen liggen vast.

Meerdere historische uitstappen krijgen ook vorm. Een intensief bezoek aan het slagveld ten noorden van de Somme staat zo goed als gebeiteld. Verdun - als het pas geeft, en mogelijk Sedan. Een reeds lang geplande groepsuitstap naar Waterloo - wordt hopelijk gerealiseerd. Op papier vordert het alvast snel.

In het najaar dienen zich aardig wat aktiviteiten omtrent het vliegwezen aan, meetings, beurzen, shows... Uiteraard om naar uit te kijken. Ik hou iedereen op de hoogte!

Grote Vakantieplannen dringen zich op, maar lijden momenteel aan lak aan initiatief. Iemand suggesties?

tot binnenkort!monkeyblog

07:30 Gepost in Actualiteit | Commentaren (2)

10-01-09

Wintertuin, zaterdag 10/01/2009

 Kerkhof 046 xX


Kerkhof 070 xX


Kerkhof 074 xX


Kerkhof 144 xX


Kerkhof 160 xX

20:02 Gepost in Actualiteit | Commentaren (2)

09-01-09

Rock In Peace

96092497_c64ec12b3b


We beginnen het jaar al gelijk met het wegvallen van een oer-gitaarheld.

Ron Asheton stond in 1967 mee aan de wieg van The Stooges, de rockband waarvan Iggy Pop later het icoon zou worden. Asheton is in die mate belangrijk geweest dat hij een nieuw geluid in de rockmuziek bracht. Terwijl de meeste tijdsgenoten nog erg clean speelden - Hendrix uitgezonderd - wist hij als één van de eersten een 'wall of sound' neer te zetten die nog nooit eerder gehoord was. Zijn eenvoudige maar aanstekelijke riffs hebben vele generaties van opkomende gitaristen beïnvloed.

Door vele puristen vergruisd, maar ontegensprekelijk van grote waarde voor de ontwikkeling van de (punk)rock. Iggy & The Stooges kende in hun bijna originele bezetting een ware heropleving gedurende de laatste tien jaar.

Sad but true!

08:13 Gepost in Muziek | Commentaren (0)