07-02-09

Alles komt terug!

 

poehMinister Turtelboom, iemand die ‘iets’ onduidelijks met vluchtelingen doet,heeft een door ons gesponsord uitstapje gemaakt naar Somalië. Ze zag er haast exotisch opwindend uit in haar semi-safaripakje. Maar het was niet om een onderzoek te doen over de afkomst van de gelijknamige likeur, nog over de voorplanting van de woestijnspitsmuis. Ook niet voor een Celebrity Toast Kannibaal.

De excellentie was op bezoek in één van de vele vluchtelingenkampen. Kampen waar de meeste residenten reeds 10 tot 15 jaar waren ondergebracht. Zonder enig perspectief, dat spreekt. Het licht daagde in Turtie’s hoofd om uit deze groep mensen een fijne selectie te maken om vervolgens te herlokaliseren – ja, een term uit Stalin’s tijd. U leest ook het woord ‘selectie’, hetzij zonder mannen in witte jassen en kepies op in er bij.

Weliswaar niet als strafmaatregel, maar om deze individuen een betere toekomst te bieden. Land van melk en honing zou België zijn. U leest het goed.

Niet alleen zitten wij hier alvast uit te kijken naar de komst van deze groep. Een land als het onze (…) waar een stabiele regering, een betrouwbare justitie en een zee van vacatures het cement vormen in een bijzonder rooskleurige samenleving, is immers altijd bereid om anderen uit de nood te helpen. Misschien kan Anciaux Bert (m, Belgisch politicus, clown) nog wel een plakploeg gebruiken?

Maar nu even serieus.  Wie vindt zo iets uit? Wie heeft nog maar het lef om zoiets te komen verkondigen? Is het Anciaux-virus aan een niet te stoppen verspreiding begonnen? Is er iets mis met het leidingwater? Teveel fijn stof in de politica’s longen? Ik mag het hopen.

Niets persoonlijks tegen Somaliërs, daarvoor ken ik ze niet goed genoeg. Maar de enige plaats waar ik deze wil tegenkomen is in het Zuiderpershuis. En daar ben ik tot op heden niet in geslaagd.

Wat Dhr Anciaux betreft: ik ga me hier niet laten verleiden tot hele epistels.Dit is geen politieke blog – al heeft Bert bitter weinig met politiek te maken. Toch moet ik deze politicus aanraden dringend een arts op te zoeken. Voor we het weten hebben we hier met een familiedrama te maken en dan heeft weer niemand het zien aankomen. Daarom: Waarde Excellentie: raadpleeg uw arts!

En mijn inkt is nog niet droog of de media meldt ons dat er een bende allochtonen een school kort en klein heeft geslagen. Dat die dan weer ergens in Somalië thuishoren, waar ze hun ongebreidelde en per definitie aangeboren agressie en haantjesgedrag kunnen botvieren, zou tot een ruil kunnen leiden. Of neen, euh, misschien niet, ik weet het niet.

…..

…..

…..

14:56 Gepost in Actualiteit | Commentaren (1)

Commentaren

Re: kabbalah deze heb ik al ruim een jaar in mijn bezit ;-) ik ben echt een therionfan geworden sinds arab zaraq lucid dreaming, en siriusB/lemuria

Gepost door: jero | 11-02-09

De commentaren zijn gesloten.