14-03-09

Confusion vs. High Hopes

b7Eerst en vooral: er bestaat nog wat anders dan de zomerfestivals. Ik weet voor mezelf na vele jaren (en kilometers en uuuren wachten) dat er rond deze periode met een haast kinderachtig Sinterklaasverlangen wordt uitgekeken naar de fine-tuning van de programmatie. En daar wordt de spanning nu behoorlijk opgedreven. Of niet.

Vooreerst: zoals het er nu naar uitziet zal er dit jaar - en volgens pessimistische bronnen - nooit geen ARROW ROCK festival meer plaatsvinden. Gedoe met licenties, uitzendvergunningen en uiteraard: geld, zetten niet alleen het festival, maar ook de drijvende kracht, het radiostation Arrow Rock, op drijfzand. De harde realiteit is nergens terug te vinden, maar de terughoudendheid wat informatie betreft, doet het slechtste vermoeden. Een extra kaarsje branden zal niet helpen, maar ook niet schaden.

BOSPOP, met recht en rede het gezelligste festival, houdt zijn programmatie blijkbaar tot het laatste moment geheim. Dit gebeuren gaat zowiezo door, het is nog te bekijken wie ze gaan programmeren. Alvast een eerste lichtpunt in deze barre tijden.

1-headbanger5ol smallGRASPOP. Ik weet niet wie de publiciteit en communicatie verzorgt, maar hier hangt zeker een sfeer van 'high hopes'. T.t.z. er worden zaken verspreid via de pers die het beste doen vermoeden, maar die me onrealistisch lijken. Zo vermeldt de affiche in het heerlijke magazine 'Rock Tribune' o.a. Journey. Net voor Slipknot. Maak zelf de balans. Verderop staat dan weer dat Nightwish zou spelen. Lijkt me wat voorbarig. Deze zitten dan in de VS. Te hard van stapel gelopen? We zullen het snel weten.

Een extraatje voor de zomer bereikt ons: het tweede ALCATRAZZ FESTIVAL, op 8 augustus in de Brielpoort te Deinze. Dit jaar met Saxon, Testament, Helstar, Agent Steel, en nog enkele nader te bepalen. Een iets meer bescheiden indoor gebeuren, maar toch alvast noteren!

Het clubgebeuren weet me nu ook stilaan terug aan te spreken. Op 4 april: EVERGREY en enkele weken later THRESHOLD. Ligt het aan mij? Metaalmoeheid? Ik hoop van niet.

Wie hier allemaal iets aan heeft, heeft mijn sympathie, de anderen weten er nu ook weeral van mee te spreken.

 

12:18 Gepost in Muziek | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.