17-03-09

In the mouth of madness!

munch 2Vanmorgen mocht ik vanuit de krant vernemen dat de belastingaangifte nogmaals ingewikkelder wordt. Nog complexer. Al viel het de laatste jaren wel mee, met die elektronische aangifte. Maar neen, het mocht niet blijven duren. Ene of gene moet zich blijkbaar even in het voetlicht stellen.

Je moet het lef maar hebben om in een land waar alle administratie, justitie en algemeen bestuur gebukt gaan onder een absolute inertie, een land waar illegalen en andere criminelen dagelijks de dienst uitmaken en vrijelijk hun activiteiten kunnen verderzetten zonder dat er ingegrepen wordt, waar de politie is omgevormd tot een gezellig clubje welzijnswerkers, enkel in staat tot een goed gesprek en onderwerp van banaliteiten en hoongelach. Naar het schijnt loopt er op tv zelfs een reeks, ‘Flikken’ genaamd. Dat zegt genoeg.

Een land waar men met debiele radio-en televisieprogramma’s de mensen dom houdt. Waar labiele dorpsgekken minister kunnen worden en blijven. In zo een land wil ik niet langer wonen of leven. Maar ik moet wel. Tot nader order zal ik mee dit land helpen verdwijnen en mag men mij dusdanig als inciviek beschouwen. Zo lang het kan of nodig is, op een democratische wijze, uiteraard.

En toch hou ik van dit stukje Europa. Van zijn cultuur en tradities, van zijn geschiedenis en culinaire aanbod. Maar ook van het cynisme en humor. Maar als België morgen kàn ophouden te bestaan, dan liever ’s morgens dan ’s middags, want dan heb ik andere dingen te doen.

Ik ben dit hele land met zijn mierenneukerei, straffeloosheid, wetteloosheid en oeverloos gedebatteer meer-dan-zat. Ligt het aan ‘de Walen’? Neen, natuurlijk niet. Ik vind dat zelfs toffe pé’s. Maar ze zijn niet compatibel met ons. Het is nu eenmaal zo. Het is geen kwestie van goed versus kwaad, slim versus dom, noest versus lui, het werkt gewoon niet. Maar dat is een andere discussie.

Ik zal altijd stemmen tegen de structuren die dit alles in stand houden. Zonder daarom de openbare orde in gevaar te brengen – alsof daar iemand tegen zou optreden…

Naar de andere kant van de wereld verhuizen is misschien wat drastisch en tegelijk een vorm van ‘vluchten’. Maar hier in dit ‘Cuckoo’s nest’ oud worden lijkt me verre van ideaal. Ik zit hier letterlijk met de handen in het haar – of wat er van rest – als ik de kranten (on-line, natuurlijk) doorneem. Het zou beter zijn om dit niet meer te doen. En ik raad u aan om vanaf vandaag hetzelfde te doen.

10:15 Gepost in Actualiteit | Commentaren (1)

Commentaren

Daarom sta ik al met 1 been elders. Het 2de volgt zo spoedig mogelijk!

Et alors......

Gepost door: Robert | 20-03-09

De commentaren zijn gesloten.