23-04-09

Shakra @De Rots, 22/04/09

Gig Logo groter

Woensdagavond speelde de Zwitserse band SHAKRA in De Rots. Vergezeld van hun landgenoten POLLUTION, maakten zij dat de Zwitsers gelijk in de meerderheid waren in de club. Waar zat iedereen? Misschien omdat het midden in de week was? Of zat iedereen in Hof Ter Lo waar Hammerfall ‘van jetje’ gaf?  Tarkus koos voor Shakra en heeft daar helemaal geen spijt van.

Shakra is een hardrockband gevormd eind jaren ’90 die nu reeds zijn 7e studiocd, ‘Everest’ uitheeft. Zij speelden reeds op alle grote festivals en openden voor o.a. Uriah Heep, Stratovarius, Hammerfall en Iron Maiden. Ja, zo goed zijn deze gasten!

De supportband van dienst deed ontzettend zijn best om toch iets ambiance te krijgen, maar ondanks het vuur op het podium wou de vonk niet overslaan.

Shakra stak gelijk van wal met enkele songs uit het nieuwe album ‘Everest’. Toen de niet echt fotogenieke zanger Mark Fox (ja, zo heet je in een rockband…) het schaarse publiek toesprak liepen de rillingen over mijn rug. Als die man zo spreekt, hoe gaat die dan wel niet zingen? Inderdaad, een warme stem kan je het niet noemen. Ik dacht gelijk aan Jeff Keith van Tesla, maar dan tot op de draad versleten. Groot was mijn verbazing echter toen zijn stem in de songs gelijk tot haar recht kwam. De samenzang kwam dan ook zeer sterk over.

Instrumentaal viel er weinig op te merken. Dat deze knapen al heel wat achter de rug hebben, sprak voor zich. De kleine lokale PA klonk perfect, en aan de inspanning van de band zal het ook wel niet gelegen hebben, maar iedereen stond er bij en keek er naar.

Toch blijft de vergelijking met Gotthard overeind. Als je niet teveel kijkt naar de uitstraling, want daarmee scoren hun collega’s al voordat ze één noot hebben gespeeld.

Shakra leverde echter wel een goede beurt af. Hier moest niet teveel bij worden nagedacht en de band keek niet obligaat ‘boos’ naar het publiek. Na al die heavy –core bands, was dit even een frisse wind. Het mag al eens leuk zijn!

0507091012

19:51 Gepost in Muziek | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.