06-06-09

Communiquer l'incommunicable...

Ik vind het fijn hier terug veilig achter mijn peeceeke te zitten. Ik vind het fijn om te weten dat ik morgen normaliter gezond weer wakker word en van een fijn ontbijt zal kunnen genieten.

Ik vind het ook bijzonder geruststellend dat ik volgende week heerlijk mijn zin mag doen, in de beste gezondheid en zonder enige levensbedreigende omgevingsfactoren.

Ik geniet er nog meer van om te weten dat ik elk moment van de dag - als de nood zich opdringt, en zelfs uit puur genot - de douche kan inspringen en als herboren er weer uit kan komen.

Ik sta zelfs even stil dat mijn ijskast behoorlijk wat fris en voor consumptie geschikt water bevat, waar ik me elk moment van de dag aan kan vergrijpen. Basic, quoi.

Ik ben sinds gisteren terug van een bijzonder intensieve trip naar het noorden van Frankrijk. Sedan, Reims, Verdun, Metz. Niet alleen steden met een grote historische waarde, maar tevens heerlijk om te slenteren, te eten en gewoonweg te genieten van het heer-lij-ke weer dat mij mocht vergezellen. Daar moest ik het dan ook mee doen. Bewust geen gezelschap, enkel me, myself & I. Geloof me, dat is al behoorlijk druk op zich! Hierdoor konden de plannen op elk moment gewijzigd worden en kon het tempo soms aardig hoog liggen, dan weer bijzonder laag.

Drie oorlogen, waarvan één nagenoeg vergeten door iedereen behalve Jean et Jules. De Frans-Pruisische oorlog van 1870-1871, de Eerste Wereldoorlog en hier en daar sporen van de Tweede Wereldoorlog. Die laatste ben ik niet gaan opzoeken, maar die vind kom je zowiezo tegen. Zwaartepunt lag weerom op de Grote Oorlog. Om er toch een ietwat luchtige toon aan te geven, doopte ik het Operatie Ch.Ar.Me. Door de geografische volgorde: Champagne, Argonne & Meuse.

Niks charmant aan de historiek echter. Doffe ellende en veel menselijk leed. Slagveld Europa. Cimetières, ossuaires, sites mémorial, tranchée, route dangereuse, route barrée, entrée interdite, interdite sauf ayant droit, danger de mort, silence s.v.p.,... een woordenschat die mijn week beheerste.

Hierover verslag uitbrengen is altijd maar een fractie van de indrukken en beelden. Binnenkort volgt het relaas. Met sterke verhalen en nog sterkere beelden.


Charme Tour Pt 1 580 RAND


 

11:22 Gepost in Historie | Commentaren (2)

Commentaren

BENIEUWD...!

Gepost door: Edith | 06-06-09

Ik wacht in grote anticipatie naar de visuele representatie van Tarkus doing his thing.

Gepost door: patrick | 09-06-09

De commentaren zijn gesloten.