12-08-09

Alcatraz Metal Festival '09 - Pt 3

Banner festival


Nu was het snel ombouwen voor de headliner van de dag. Het was reeds een heel stuk over 12 toen SAXON aan zijn set begon. Zanger Biff liet uitschijnen dat de vertraging geenszins invloed zou hebben op de setlist, maar dat verkoop je niet meer aan een oude concertvos als Tarkus. Enfin, geen gezeik, Saxon startte met 'Battalions Of Steel', de opener van het sterke nieuwe album. Na 'Demon Sweeny Todd' werd er overgegaan naar klassieker werk als 'Heavy Metal Thunder', 'Strong Arm Of The Law' en '747 (Strangers in the Night)'. Het nieuwe album werd vertegenwoordigd met maar liefst 4 songs waarvan 'Live To Rock' zeker een blijver gaat worden. 'Wheels Of Steel', 'And the Bands Played On', 'Crusader', 'Denim and Leather' en 'Princess Of The Night' mochten het laatste luik van het festival afsluiten.


01 XX BIG SAXON 4302 XX SAXON 1703 XX SAXON 2604 XX SAXON 24
05 XX SAXON 1006 XX SAXON 1107 XX SAXON 2108 XX SAXON 30


Saxon lijkt een band die nog jaren meekan en vooral op zijn klassiekers drijft, maar dat is verre van waar. Natuurlijk is het de bedoeling een mix te maken van nieuw werk ter promotie en ouder om de sfeer er in te houden. Dit leidt natuurlijk tot een situatie waarin een hele berg materiaal blijft liggen. Ik denk aan de fantastische cd's 'Dogs Of War', 'Unleash The Beast' en 'Metal Head', om er maar enkele te noemen.

Toch was dit ondanks zijn voorspelbaarheid weeral een prima show. Biff is zijn lenigheid wel duidelijk verloren, het bangen' gaat traag en voorzichtig, maar de strot zit nog erg goed. Gitaristen Paul Quinn en Doug Scarrat mogen best naast Maiden's Smith en Murray staan. Saxon blijft een eerlijke band die een heel trouwe schare fans heeft. Tussendoor vertrouwde Biff ons toe dat ze volgende jaar op Graspop zeker een dag headlinen, "with the Eagle"!!


09 XX SAXON 3910 XX SAXON 2011 XX SAXON 3612 XX SAXON 4313 XX SAXON 4614 XX SAXON 51
15 XX BIG SAXON 27
16 XX BIG SAXON 36
17 XX BIG SAXON 06

Enkele minuten na 02u sloot Saxon de festiviteiten af.

Mooiste moment was toch wanneer ik werd aangesproken door een lezer dezer blogs! Of ik niet Tarkus ben! Een trouwe lezer, woonachtig in de kustregio heeft zich geopenbaard! Het is dus echt geen schande om deze blog regelmatig te raadplegen. Henk, tnx a million!

Ondanks de soms grote verschillen, zoeken we ook hier spontaan naar wat ons bindt dan naar wat ons scheidt. En het geeft me weer een warm gevoel dat ik toch ook een stukje uitmaak van de grote bende die metal een warm hart toedraagt. Alcatraz mag voor volgende editie reeds een uitnodiging laten geworden aan mijn adres.

 

16:46 Gepost in Muziek | Commentaren (1)

Commentaren

Alcatrazz wederom een mooi verslag over Alcatrazz ; zo hebben wij het graag ! Ik heb blijkbaar
veel gemist... buiten te lang pinten staan drinken zeker. 't Kan gebeuren. Groeten van
die bewoner van de kustprovincie.

Gepost door: Henk Mahieu | 14-08-09

De commentaren zijn gesloten.