27-08-09

Unwashed and somewhat slightly dazed

1983. Werchter. Mijn tweede festival. Tweede Werchter ook. Peter Gabriel brengt 'We do as we're told'. Het duurt hem te lang alvorens de weide het hypnotische refrein meezingt. Niet dat we al zo zelfbewust waren; begin jaren tachtig waren we niet zo zelfbewust. De 'raketten' en de Paus moesten nog komen en er diende nog stelling ingenomen te worden. Uiteindelijk zingen we dan mee, de ironie van de tekst weggespoeld door lauwe streekpils. Na enkele minuten spreekt de meester ons toe, en ik hoor het nog als was het gisteren. "Belgium, is this the best you can do?".Gabriel 83 We deden ons best. Geloof me, want, noblesse oblige, ik heb hier nog een C90 met het volledige concert, ja, ook van U2 en Simple Minds. Topkwaliteit. Kan ik ooit nog kassa van maken...

We hadden dat jaar ook o.a. Warren Zevon (RIP), U2 (toen nog een geloofwaardige rockband), Simple Minds, John Cale en Van Morrison. Ik bedoel: kan je je dat voorstellen? Cale & Morisson om de mainstage? Ok, er was maar één podium, maar dit terzijde. Geen spoor van opgefokte eendagsvliegen of hypes. En maar een tiental bands! Het frivoolste dat jaar was Eurythmics, en dat is dan nog relatief. Was ook een fantastische show!

Ik wijk af. Ik wil hier eigenlijk maar zeggen: ik heb mijn bezoekers even in de kou laten staan, ik weet het. Naar verluid zou Child Focus al op zoek zijn naar mij.

Ik blog hier dus tijdens mijn verlof, dit ter info. En tot hiertoe is het niet veel soeps, dat verlof dan. Mogelijk komt dat omdat ik het grootste gedeelte ervan nauwelijks functioneerde wegens een slecht ontvangen falafel eerder deze week.

Om de kroon te zetten om een fijn dagje 'stad' en 'shoppen', en een bezoek aan mijn favoriete maar toch een beetje verantwoorde tent, traden er allerlei stoornissen op in Tarkus' systeem om pas na 48 uur volledig te zijn verdwenen. Een slapeloze nacht en maar liefst 2 dagen volledig onproductief. Niet echt mijn stijl...

Beetje rimpelingen in de fijne vijver waar ik dagelijks ga vissen (ook wel 'werk' genoemd) dragen daar dan ook niet toe bij. Had beter gelijk een week Benidorm geboekt. Of Athene. Kwestie van bezig te zijn. Hoe dan ook, nu stel ik het weer dik ok en ben klaar voor wat komen gaat.

Wel al een ferme bezoeker gehad eerder deze week. Zie foto, er vooral niet naastkijken! Ja, ze zijn vroeg dit jaar. Ik kan u geruststellen dat het niet gaat over de beruchte Zwarte Weduwe! Met enige zekerheid kan ik stellen dat het over de Bonte Steensluiper (Liocranum rupicola) gaat.spider in bathroom edit2 Ondanks mijn prima 'Tirion Spinnengids' is het niet echt eenvoudig om ze te identificeren. Toch ben ik ervan overtuigd dat je je buren best met de correcte naam aanspreekt, kwestie van respect. 'Holy smoke' of 'F*ckin Chr..' zijn meestal eerder ontsnapt. Dan volgt een beetje voorbarig tutoyeren ('vriend', makker') alvorens ik overga naar de meer academische aanpak zoals, ja, Liocranum. Reizen én leren in de eigenste tuin en in dit geval badkamer. Alsof ik niets beters te doen heb.

Systeem dus 'up & running', bedankt voor uw medeleven.

Vanmorgen zijn Tarkus' senioren naar het zuiden vertrokken voor een al te lang uitgestelde trip naar Frankrijk. Wat vroeger eerder regelmaat was, leek er nu niet meer van te komen. Ja, er komt een tijd dat de thuisblijvers zich - hopelijk onterecht, God bless - een beetje zorgen beginnen maken. Met hun tweetjes, hopelijk hebben ze er wat aan.

Vanavond mijn 'bloodbrother' en muzikale muze op bezoek. Long time no see! Ik kijk er geweldig naar uit want er valt weer heel wat bij te praten en te luisteren.

Morgen naar de Biebob voor een 'Miss Metal - avond' met diverse optredens waaronder Diablo Blvd en Manic Movement. Kan leuk worden, we zien wel.

Nu de ...badkamer in, weet je, 'As I'm unwashed and somewhat happily slightly dazed...'

cheers!

 

08:48 Gepost in Actualiteit | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.