29-08-09

So here I am once more...

Het jaar is meer dan halfweg wat de kalender betreft. Plannen voor het oudejaar zijn nog bijlange niet aan de orde en de jas moet nog niet elke dag uit de kast of van de haak. Ok, vandaag had ik even het gevoel dat er binnenkort wel weer zal moeten gestookt worden, maar dat lijkt me evenzeer voorbarig.

September en oktober is dan ook weer de start van een vers concertseizoen. Alsof er nu niets te doen was...  Ook de platenlabels zullen weer van zich laten horen middels een hoop interessante nieuwe (uiteraard) schijven. Wat lijkt me op het eerste zicht interessant?

Arjen Lucassen heeft zijn worp pas gedaan. Onder de naam Guilt Machine en met als enige (!) zanger Jasper Steverlinck van 'onze' Arid. Curieus wat dat gaat geven.

Porcupine Tree lanceert in september zijn nieuwe werkstuk, en het wordt een dubbele! Eén schijfje bevat een epic van +50 minuten. Een doos kleenex zou wel eens nuttig kunnen worden.

Volgende week komt de nieuwe Gotthard uit, 'Need to Believe'. Eerlijke melodieuze hardrock, hopelijk in de lijn van vorige twee cd's.

Ook melodic rockers House Of Lords met de superbe zang van James Christian schenkt ons nieuw werk, 'Cartesian Dreams', ergens midden september...

Eind september: 'Snowfall on Judgement Day' van Redemption. Liefhebbers van Fates Warning weten genoeg. Hier kijk ik bijzonder naar uit!

Gelijktijdig ook 'Force of Gravity' van de Duitse art/progrockband Sylvan.

Zeker niet vergeten: Epica brengt met 'Design Your Universe' zijn vierde studio-cd uit. Hij zou nog voor het Female Metal Voices Fest te krijgen zijn. Say no more.

Ik wil maar zeggen: moet er nog zand zijn? Waar blijft het internationale hitsensatie van Tania Dexters nu? Hoe komt het dat dEUS' laatste cd nu al bij de uitverkoop ligt? Komen The Beatles dit jaar nog bij mekaar voor een wereldtoernee? Zoveel vragen, zoveel keuzes...

Tijd om even een tussenbalans op te maken van de oogst van dit jaar. Hieronder Tarkus' tien meest liefdevol ontvangen geluidsdragers van 2009...tot hier toe.


Top ten summer 09

 


 

 

 

Cheers!

 

 

 

23:17 Gepost in Muziek | Commentaren (3)

Commentaren

Hou toch wel van Porcupine Tree...ben dus nieuwsgierig naar september

Gepost door: Danique | 30-08-09

Say no more .... kwijl, kwijl, ....

Gepost door: Babs | 30-08-09

beter ene ceedee van Epica in de hand,dan 10 andere in de winkel,zou ik zeggen.

Gepost door: pat | 02-09-09

De commentaren zijn gesloten.