12-09-09

A Blast from the Past: Londen, mei 1996

Allez, de overlevende ex-Beatles en een hoop aanhang passeren nogmaals langs de kassa. En ik ga hier al gelijk voorzichtig zijn. Ik hou van The Beatles. Zij schreven een hoop geweldige songs bij mekaar. Iets wat van hun zgz concurrenten, The Stones, niet kan gezegd worden.

In mijn cd-verzameling staat niets van dit illustere gezelschap, ik heb nog wel de legendarische 'rode en 'blauwe' verzamelplaten. Om nu gelijk over te gaan naar de aanschaf van de opgehemelde box, dat weet ik nog zo niet direct; ik heb nauwelijks behoefte aan muziek van The Beatles, hoe goed die in wezen ook is. Hoe dan ook: hij is er en voor de puristen - of nostalgici - hij is ook in mono verkrijgbaar.

Heel het mediacircus deed me terugdenken aan een trip die ik in voortreffelijk gezelschap maakte ergens in mei 1996. Ik was toen nog jong, knap, slank(er) en naar verluid nog geen kl**tzak. In stijl - per vliegtuig dus - maar met de rugzak hebben we toen London's Rockroute afgewerkt. Een parcours dat enkele dagen voor vertrek ontsproot uit onze eigen verbeelding. Ik zeg het: we waren nog jong.

Abbey Road kan dan niet ontbreken, net zoals Battersea Powerstation en enkele legendarische clubs. Daarnaast was het vooral snollen in onoverzichtige, soms stoffige tweedehands cd/lp zaken. Some things will never change...


abbey 1 Xabbey 2 Xabbey 3 Xbattersea 1 Xrecordshop 1 X

 

11:26 Gepost in Muziek | Commentaren (2)

Commentaren

When the world was young.......and so were we ta taaaa ta.

Gepost door: Robert of NYC | 14-09-09

je bent weer op de juiste plaats
gtrs Marc

Gepost door: mieke | 19-09-09

De commentaren zijn gesloten.