27-09-09

On the Sunday of Life

bullshit smallTerwijl u dit leest, ben ik behoorlijk aan het afzien. Niet in de toeristische zin van het woord, maar eerder fysiek. Elke spier en gewricht is zich aan het wreken voor het gesleur en gezeul op de rommelmarkt gisteren. De opbrengst was navenant, maar tot redelijke tevredenheid.

Gisteren na de volledige opruim (geen half werk bij T.), een heerlijke douche en dan onderuit op de zetel, het was tijd voor het 'gesproken dagblad'. Had ik weer beter niet gedaan.

De shitlist begon met de 'Dag van de Klant'. Nou moe. In Antwerpen werd dat feestelijk ingezet met een heuse 'Berbertent' in de nabijheid van een 'allochtone wijk'. Nieuw; ik wist niet dat wij die hadden. Aardig om dit zo aan de wereld kond te maken.

Enkele nobele onbekende stadsbestuurders noopten zich tot een chimpansee-achtige dans temidden van trommels, djembé's en ander percussiegeweld. Ben ik blij dat ik die dag niet naar de winkel hoefde. Ik kon toch niet weg uit mijn straat, dus...

Na het kotsen zette ik mij terug neder om te horen dat men het nog steeds niet eens is over wàt er nu juist in het referendum betreffende de ring moet komen. Misschien moeten we daar dan eerst een referendum over houden? Kort nadien verklaarde ene Van Peel dat er toch geen rekening met gehouden zou worden. Dan vraag ik mij af: is dit nu zo moeilijk?

Nodig iedereen die denkt (dénkt) verschil te kunnen maken, en nog steeds in de waan is dat hij/zij kan medebesturen, uit en leg een briefje voor: kies 'A' als je voor de brug bent, kies 'B' als je voor de tunnel bent. Of omgekeerd want ik wil hier niemand voortrekken.

Kan je je voorstellen? Ergens rond 1350 iemand zou stellen: "Hier kan de kathedraal niet komen want hier broedt de blauwe meerkoet!". Of voor men de fortengordel ging aanleggen: "En mijn net geplante asperges dan?". Ik zal voor u antwoorden: dan was Antwerpen nog een paaldorp. Vandaag is er dus blijkbaar geen deftig bestuur in Antwerpen. Je zou op de Spanjaarden of de Hollanders gaan roepen!

Ik sloot vanmorgen nog een dure Officiële Restafvalzak en uiteraard scheurde die OOK weer. Net zoals de PMD-zakken dus. Ik wil best mee in het verhaal van de selectieve huisvuilophalingshit, maar zorg dan dat we deftige zakken hebben of kust mijn kloten. Wééral half werk van een stel halfzachte incompetenten. Dit lijkt een detail, maar op een zondagmorgen komt zulk een incident hard aan.

Democratie is een schoon ding, maar er gebeurt dus blijkbaar niets. Ik heb maar één boodschap, en daar druk ik gelijk mijn voorkeur officieel uit:

BOUW POTVERDORIE DIE F*UCKING BRUG EN BEGIN ER VANDAAG NOG AAN!

Stel: je komt uit Charleroi, Barcelona of voor mijn part, Ulan Bator, en je moet kiezen: gaan shoppen in Gent, Brussel of Antwerpen. Dan zeg je toch gelijk: Antwerpen, want daar staat een ferme brug. Het kan ook anders: Gent! Anders moeten we door die ellendige tunnel. Case closed.

Ook Leterme gezien naast Hillary Clinton? Wat een hypocriete kuttjeef! Ligt daar wat te slijmen dat ze samen toch maar lekker de corruptie bestrijden! Ja Watte!

Het is niet omdat in Belgikistan nagenoeg elke rechter, bureaucraat of magistraat foetert en bedriegt dat het bijna een ambacht op zich is; daarom moet je dat niet gaan uitsmeren in de VS of A.

Maar er was ook amusement op tv gisteravond. Zo ging ik lekker onderuit voor de film 'Transformers'. Iemand zal nu wel denken: naar zoiets kijk ik niet. Of was ik het? Hoe dan ook: de eerste dikke helft was meer dan entertainend. Regisseur Michael Bay weet altijd de nodige 'hardware' in zijn actieprenten te portretteren. (A10 Thunderbolt, C130 Gunship etc.). Vermaak voor kwajongens, vandaar! Ik kick daar op...

Vanavond speelt de Duitse metalband Primal Fear ten dans in de Biebob. Ik kijk daar weer danig naar uit! Als ik alles verteerd heb en morgen uitgeslapen aan de verse week kan beginnen, zal ik daar ook nog eens verslag van uitbrengen. Tegen mijn zin, maar het kan niet altijd feest zijn!

 

13:09 Gepost in Actualiteit | Commentaren (3)

Commentaren

er wordt inderdaad wat afgeluld op teevee;ofwel over den oosterweel,het hoofddoekje of den opel.
Ik rij toch met nen peugeot.
Weg met de brug , zeg ik.
Gewoon uit principe tegen den bam , die denken dat ze alles klaarkrijgen.

Gepost door: pat | 28-09-09

Weg met die brug? En ze staat er nog niet eens. Langs de andere kant: als het een tunnel wordt, voor mij ook goed, maar dat ze er GVD nu eens aan beginnen! Of moet ik alles zelf doen?

Gepost door: Tarkus | 28-09-09

Voor mij ook geen brug als ik mag kiezen , het zou bewezen zijn dat een tunnel goedkoper is en iedere cent die over is wil ik wel aan iets anders besteden. En dan noem ik onze fietspaden en gewone straten die er erbarmelijk bij liggen en in 40 jaar geen laag asfalt meer hebben gezien, maar ok! dat is een ander probleem.
genoeg gezeverd wij hebben toch niets te zeggen in dit (democratisch)land.
grts Marc

Gepost door: Marc Revenge | 29-09-09

De commentaren zijn gesloten.