09-11-09

Rock'n'Roll Weekend

horns smalllAardig cultureel weekendje achter de rug. Ik mag van u hetzelfde hopen.

Doch, eerlijkheidshalve moet ik er aan toevoegen dat het gebodene niet altijd op het niveau was van datgene waar Tarkus zich normaliter mee inlaat.

Natuurlijk probeer ik mijn culturele extravaganza zo uitgebalanceerd mogelijk uit te kiezen. Dit weekend had ik nauwelijks keuze. Ja, ik kon kiezen om niet te gaan en me te wijden aan nuttiger en meer verantwoorde tijdsverdrijven als daar zijn: huishoudelijke taken of het ter hand nemen van een boek, iets waar ik de laatste tijd toch wel in tekort schiet. Maar neen.

Zaterdagnamiddag teende ik reeds richting Beveren, alwaar het zoveelste Blikfest festival zou plaatshebben. Mijn ervaringen met vorige edities waren ronduit zeer positief, wat kon er in godsnaam mislopen? Nou, veel, blijkt. Ten eerste was er haast geen volk, wat de definitie 'festival' al laat wankelen. Ten tweede waren merendeel van de bands helemaal niet mijn ding, maar we reizen om te leren en  tussen de nobele onbekenden zaten toch wat acts die ik kon plaatsen, dus, voor die what the f*ck.

Zondagmiddag op dezelfde locatie, vond de jaarlijkse Mindview Metalconventie plaats. En ja, ook hier weinig volk, zowel qua standhouders als opkomst van metaalhoofden. Gelukkig konden twee optredens daar de sfeer nog wat opkrikken en vond ik tussen het te versjacheren materiaal wel een kleinood of twee.

Aansluitend richting Kempen, de Biebob om precies te zijn. Daar speelde Paradise Lost en hier kon toch moeilijk iets misgaan....

Helaas draaide de band op een cilinder minder, wat het concert niet in het gedrang bracht, maar toch een elementair element uit hun geluid wegnam. Hoe dan ook, deze fantastische band wist het weekend toch nog op een positieve noot te laten eindigen.

Later deze week volgt zeker het verslag van dit bewogen weekend!

17:26 Gepost in Muziek | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.