13-11-09

Mindview Metal Conventie, Beveren, 08/11/09

Een nieuwe dag, nieuwe initiatieven, en vooral: nieuwe moed.

De jaarlijkse Mindview Metal Conventie is ook niet meer wat het geweest is. Ik herinner mij die keren in Stekene. Daar kon je echt een namiddag doorbrengen door te snollen in het grote aanbod cd's, platen en prullaria. Ook dat is voorbij.

Het is vooral door de grote sympathie die ik heb voor het (nu online) weekblad en iedereen die eerlijk met metal bezig is, dat ik kom afzakken. Dat er dan ook nog een beetje bekende band akoestisch een mini-setje komt geven, is fijn meegenomen. Hier hebben we het prille Delain nog gezien! Deze uitgave beloofde optredens van o.a. Beyond The Labyrinth, Cirrha Niva en Stream Of Passion.

BTL zou om 15u spelen, dus geen haast en bijgevolg op mijn gemak naar Beveren. Het is van voor de zomer geleden dat ik ze nog bezig zag, dus ik keek er wel naar uit om de band in een andere hoedanigheid te zien en nog eens bij te kletsen over de stand van zaken.

Weerom een koude douche want de band liet verstek gaan wegens een of andere Mexicaanse ziekte. Dat maakte dat ik het komende uur moest vullen met het toch wel schaarse aanbod qua 'merchandise'.

De leemte werd evenwel opgevuld door enkele Miss Metal genomineerden die hun kunstje - al of niet geplaybacked - heropvoerden. Een impressie van Annihilator's klassieker 'Alice in Hell' en Dimmu Borgir's 'The Serpentine Offering' boden even wat verstrooiing, maar waren een erg kleine pleister op een hard houten been. Gelukkig ving de Nederlandse progressieve band CIRRHA NIVA wat eerder aan met hun set.

Ik ben niet echt bekend met hun werk, maar dit was best goed. Vooral zanger Legrand maakte een zeer positieve indruk. Ik moet dringend deze band in hun volle ornaat ontdekken!


Cirrha 1 Blog
Ondertussen waren de bandleden van STREAM OF PASSION al in de zaal aangekomen. Gelukkig maar, want daar keek ik toch naar uit. Toen ook SOP hun set eerder aanving dan gepland, was het toch uitkijken hoe ze hun intense muziek sober zouden kunnen brengen. En ja, uiteraard is daar Marcela Bovio, de Mexicaanse zangeres die werd opgepikt door Arjen Lucassen en prompt in één van zijn Ayreon projecten werd gedropt.

Tegenwoordig is zij het die de richting van de band bepaalt. Met enkele straffe muzikanten rondom haar en reeds twee cd's onder de arm, weet zij velen te raken met haar warme stem en emotionele teksten. Op het MFVF waren zij ongetwijfeld één van de hoogtepunten, hier stonden zij nagenoeg naakt met enkele akoestische instrumenten en een keyboard. En veel meer hadden zij niet nodig.

De set begon erg intiem zij pakten iedereen gelijk in. Marcela's vioolspel ging door merg en been en de rest van de band wist haar muzikaal perfect te omarmen. Ook hier brachten zij 'Street Spirit' van Radiohead maar ook 'In The End', waardoor er zich zeker een kippenvelmoment manifesteerde bij ondergetekende.

Marcela's stem klinkt zelfs in een sobere bezetting bezwerend en meeslepend. En de sferische nummers op een gestripte manier brengen is even uitdagend als haar adembenemende outfit. Hoe dan ook absolute klasse.

Hiermee eindigde deze namiddag toch nog in majeur. Maar het was nog niet ten einde. Ik werd verwacht in de Biebob, waar de absolute pioniers van de Gothic Metal ten dans zouden spelen...


SOP 3 Blog

SOP 2 Blog

SOP 8 Blog

SOP 9 Blog

SOP 5 Blog

Marcela & Tarkus
 

10:32 Gepost in Muziek | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.