21-12-09

"I love it when a plan comes together" (Yes I do)

Het kon moeilijk anders of Tarkus moest zijn muzikale jaar afsluiten met een 'BANG'. Ik verklaar.

De zoveelste editie van 'Christmas Metal Symphony' vond zondagavond plaats. Het was in een reflex dat ik - nadat de lijst van 'gasten' mij quasi van mijn stoel deed glijden - mijn concert-partner mailde of hij niet geïnteresseerd zou zijn om mee te gaan. Ik had geen zin om alleen te gaan. Het is tenslotte Kerst voor iedereen en wetende dat een uitstap met P. steevast ruimte bood voor een goed gesprek, keek ik er wel naar uit. Zijn zwakke kantjes kennende ging dit geen probleem zijn. Enkele minuten later werd dit bevestigd. Dan als de weerlicht tickets besteld.

Dan. Het Weer. Niemand kon toen vermoeden dat onze contreien dichtgesneewd zouden zijn op een mum van tijd. Dit lokte mij bij het vertrek al gelijk de verantwoorde opmerking uit dat indien ik geen tickets had gehad, ik de rit niet zou gemaakt hebben. Hoe dan ook, rond 16u waren we gelaarsd en gespoord om ons richting Tilburg te begeven.


ONDERWEG 1
Ondanks een sterke vertraging richting Meer, waren we perfect op tijd daar. I love it... Op tijd om nog een snack binnen te spelen, wil dat zeggen.

Na een onvoorziene maar absoluut schilderachtige wandeling door het ondergesneeuwde maar feestelijk verlichte stadscentrum, kwamen we aan de 013 aan. Restte ons enkel om een eetgelegenheid uit te kiezen. De gortige kebabzaak van enkele jaren geleden lieten we links liggen en we kozen voor een stijlvol Mexicaans restaurantje waar we een niet-zo-Mexicaanse maar wel fantastische salade binnenschoven. Over de juffrouw van dienst kan ik kort zijn: die was wél zo latin en spicy als de schoonmoeder van Speedy Gonzales, maar dan een pak jonger. Ik diende mijn tafelgenoot af en toe bij de les te houden, wat niet altijd gemakkelijk was. Misschien had hij nog last van sneeuwblindheid.

Deuren gingen op om 19u, maar toen we omstreeks 1930 de zaal (daar heet dat dan keurig 'popcentrum') binnenkwamen was er nog maar een handvol gegadigden. Uiteraard zaten de weersomstandigheden daar voor veel tussen, het zou me eerlijk gezegd raar lijken als een evenement als dit niet zou uitverkopen. Hoe dan ook: bij de aanvang was de zaal redelijk gevuld maar zeker niet vol. Wat ons toeliet om op alle gemak te manoeuvreren en naar de toog te gaan. I love it when...

Wat er zich dan allemaal afspeelde kan je best omschrijven als 'hemels'. Het was - achteraf beschouwd - niet helemaal voor 100% 'Metal Heaven', daarvoor was het te wispelturig. Maar zo moet de ontvangstruimte er zeker uitzien. Niet voorzien van A no.1 fotohardware, heb ik mijn plan getrokken met de goede opvolger. Geloof me: het kon erger!

Zeer binnenkort dus: Christmas Metal Symphony 2009!


TILBURG KERST 1

 

12:38 Gepost in Muziek | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.