29-12-09

Judgement Day

Hier zijn ze dan.

De twaalf meest geapprecieerde cd’s van 2009. Natuurlijk zijn het niet de beste. Voor de beste muzikale uitlatingen kan je terecht in de weekbladen die zich eerder focussen op subculturele vinyl vol etnische beats en tribal hiphop. Daarom: dit is enkel de lijst met de cd’s die bij Tarkus overuren hebben gedraaid en (in volgorde) niet tot verveling hebben geleid. Wat op zich al niet slecht is.

Omdat ik mij te pas en te onpas al eens kan ergeren aan wat er in de media en de wereld tout-court gebeurt, even kijken wat m.i. de zaken zijn waaraan ik me het ergerlijkst gestoord heb.

Ik had een mooi epistel voorbereid waarin ik mezelf eens goed zou laten gaan. Gelukkig voor mijn image (quoi?) en uw nachtrust ga ik het niet publiceren. Het zou enkel leiden tot nog meer ergernis. Daarom hou ik het enkel bij

Media & cultuur (Niet in volgorde):

Elke band die denkt even af te wijken van de traditionele vorm van deunenrijmerij noemt zich (of noemen ze) gelijk ‘progressief’. Wel: laat ik het hier voor eens en altijd duidelijk stellen: Radiohead en Muse zijn geen progressieve rockbands.

Nagenoeg alle radiozenders zorgen voor jeuk en woedeaanvallen, met uitzondering van Classic21 en Radio Minerva. Alle andere zijn inwisselbare eenheidstroep. Gelukkig hebben we thuis internetradio...

Een hoop irritante acts zoals La Roux, Lily Allen, Amy McDonald, Gossip, Lady Gaga en al die andere krijsende wijven met gekke accentjes.

Nagenoeg alle kook- en lifestyle programma’s. Gek genoeg keek ik wel naar sommige ‘kook’programma’s maar dan wel om de foute redenen. Alle programma’s waar in de titel het woord ‘huis’ voorkomt. Omhooggevallen ex-missen paraderen met ingehuurde kandidaat-kopers in welaangelegde tuinen en in wijken.

‘Iets met boeken’: wat een gezeik!

DE LIJST

1. EPICA: Design Your Universe01 Epica


2. LEAVES' EYES: Njord02 Leaves Eyes
3. LYNYRD SKYNYRD: Gods & Guns03 Lynyrd Skynyrd
4. REDEMPTION: Snowfall on Judgement Day04 Redemption_Snowfall
5. ASTRA: The Weirding05 Astra
6. PAUL CUSICK: Focal Point06 Cusick
7. MIND KEY: Pulse for a Graveheart07 Mind Key
8. DREAM THEATER: Black Clouds & Silver Linings08 Dream Theater
9. CHICKENFOOT: idem09 chicknfoot-album-cover
10. PORCUPINE TREE: The Accident10 Porcupine Tree
11. DELAIN: April Rain11 Delain
12. HEAVEN & HELL: The Devil You Know11 devilyouknow

BESTE CONCERT: Epica op MFVF, Journey op GMM

Grote verwachtingen, magere release: Gotthard, Ozric Tentacles, Riverside, Guilt Machine

BESTE SONG van 2009: 'Tiger Mountain Peasant Song' van Fleet Foxes


22:28 Gepost in Actualiteit | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.