19-02-10

A Cloud with a Silver Lining...

Terwijl het met het weer nog steeds niet écht meewil, terwijl we weeral met een (trein)ramp zitten opgeschept, terwijl we nog steeds een land hebben dat noch justitie noch een regering heeft en terwijl de ellende zich dagelijks manifesteert in de kranten, geven we het niet op.

Ik ben er van overtuigd dat eens het grijs, wat zowat overal rondom ons aanwezig is, openbreekt, we een mooie lente en een nog betere zomer tegemoet zullen treden. Profetische woorden? Om te winnen moet je spelen.

Begin deze week was ik op de rand van het euforische toen bleek dat het gele ding in de lucht de zon te zijn en niet een van de gigantische spots die de parking van mijn werkstek verlicht. De parking was zelfs sneeuwvrij én droog. Men zou gelijk gaan denken dat er toch nog een lente zit aan te komen. Mag wel. Binnen een veertiental dagen wordt er aan het huis terug gewerkt, hopelijk met een goede afloop, want het zit me tot hier. U begrijpt wel wat ik wil zeggen.

Een mens als ik kijkt normaal niet al te fel uit naar vakantie, maar àls het zover is, zou er een hele boel ellende achter de rug moeten zijn. Dan refereer ik nogmaals (tjah,...) aan de werken aan het huis.

Maar er sijpelt ook goed nieuws binnen, als is het nu niet om gelijk van achterover te vallen. Graspop heeft weerom een hoop namen toegevoegd aan de toch al redelijke lijst bands. Ik zeg: niet om achterover te vallen, daar zullen toch nog iets straffers uit de mouw moeten schudden. Tarkus kijkt alvast erg uit naar: Slayer, Channel Zero, Killswitch Engage, Tarja, Saxon, Sabaton, Therion, Paradise Lost, Jon Oliva's pain, Anathema, Steel Panther (lachen!), UDO en Deadlock.

Een hoop extreme bands als Obituary, Cannibal Corpse, Deicide en Necrophobic kunnen uw deel zijn, maar Tarkus zal zich daar enkel beperken tot een oogopslag om akte te nemen van de stand van zaken. Er is nog altijd Motörhead om op terug te vallen, al kunnen die mij nog maar matig boeien. Het zou een Waarlijk Wonder zijn moest Iron Maiden er nog aan te pas zou komen, maar Tarkus sluit niets uit. De nieuwe cd is zo goed als af en in augustus spelen ze in Duitsland, dus, wie weet...    Wordt ongetwijfeld vervolgd!

scorpions small

Scorpions! Ja, dat waren nog eens elpees! Wijllie, van de generatie die opgroeide met 'Tokyo Tapes', 'Taken By Force' en 'In Trance', kunnen die songs nog best meezingen, al is het Duitse accent niet echt na te doen.

Toen in de jaren tachtig de meer gepolijste elpees als 'Animal Magnetism', 'Lovedrive' en zeker 'Love at First Sting' en 'Blackout' uitkwamen en de strakke ritmepartijen van Rudolf Schenker overal, op elke rockfuif te horen waren, was deze band op zijn hoogtepunt.

Jaren negentig waren - en niet alleen voor hen, moeilijke jaren. Het was wachten op hun recentste cd ''Humanity Hour 1' om terug een cd uit te kunnen zitten die vol straffe songs staat. Een echte aanrader dus.

Scorpions maakte recent bekend dat ze het voor bekeken gaan houden. In de praktijk wil dit zeggen dat er in maart nog een laatste cd uitkomt waarna een afscheidstoernee volgt die maar liefst 3 jaar zal duren. Als die voorbij is, zal gitarist Rudolf Schenker 65 jaar zijn. Een ikoon, een voorbeeld, een bron van inspiratie en fantastisch songschrijver. Maar zover is het nog niet.

Op 10 april headlinen zij een eendaags festival in Mons/Bergen. Het 'Power, Prog & Metalfestival' presenteert naast Scorpions ook nog enkele progressieve acts als Pagan's Mind (Nor), DGM (Italië),  Adagio (Fr), Astra (USA), Dreamscape (D), Ivanhoe (D) en Virus IV (B) Nog enkele andere mij onbekende bands openen de dag. Meer dan reden genoeg dus om af te zakken naar de 'Lotto Mons Expo'.

In de veronderstelling dat er een toog is, spreken we alvast daar af!Power+Prog++Metal+Fest+powerprogandmetal

 

17:52 Gepost in Actualiteit | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.