19-02-10

A Cloud with a Silver Lining...

Terwijl het met het weer nog steeds niet écht meewil, terwijl we weeral met een (trein)ramp zitten opgeschept, terwijl we nog steeds een land hebben dat noch justitie noch een regering heeft en terwijl de ellende zich dagelijks manifesteert in de kranten, geven we het niet op.

Ik ben er van overtuigd dat eens het grijs, wat zowat overal rondom ons aanwezig is, openbreekt, we een mooie lente en een nog betere zomer tegemoet zullen treden. Profetische woorden? Om te winnen moet je spelen.

Begin deze week was ik op de rand van het euforische toen bleek dat het gele ding in de lucht de zon te zijn en niet een van de gigantische spots die de parking van mijn werkstek verlicht. De parking was zelfs sneeuwvrij én droog. Men zou gelijk gaan denken dat er toch nog een lente zit aan te komen. Mag wel. Binnen een veertiental dagen wordt er aan het huis terug gewerkt, hopelijk met een goede afloop, want het zit me tot hier. U begrijpt wel wat ik wil zeggen.

Een mens als ik kijkt normaal niet al te fel uit naar vakantie, maar àls het zover is, zou er een hele boel ellende achter de rug moeten zijn. Dan refereer ik nogmaals (tjah,...) aan de werken aan het huis.

Maar er sijpelt ook goed nieuws binnen, als is het nu niet om gelijk van achterover te vallen. Graspop heeft weerom een hoop namen toegevoegd aan de toch al redelijke lijst bands. Ik zeg: niet om achterover te vallen, daar zullen toch nog iets straffers uit de mouw moeten schudden. Tarkus kijkt alvast erg uit naar: Slayer, Channel Zero, Killswitch Engage, Tarja, Saxon, Sabaton, Therion, Paradise Lost, Jon Oliva's pain, Anathema, Steel Panther (lachen!), UDO en Deadlock.

Een hoop extreme bands als Obituary, Cannibal Corpse, Deicide en Necrophobic kunnen uw deel zijn, maar Tarkus zal zich daar enkel beperken tot een oogopslag om akte te nemen van de stand van zaken. Er is nog altijd Motörhead om op terug te vallen, al kunnen die mij nog maar matig boeien. Het zou een Waarlijk Wonder zijn moest Iron Maiden er nog aan te pas zou komen, maar Tarkus sluit niets uit. De nieuwe cd is zo goed als af en in augustus spelen ze in Duitsland, dus, wie weet...    Wordt ongetwijfeld vervolgd!

scorpions small

Scorpions! Ja, dat waren nog eens elpees! Wijllie, van de generatie die opgroeide met 'Tokyo Tapes', 'Taken By Force' en 'In Trance', kunnen die songs nog best meezingen, al is het Duitse accent niet echt na te doen.

Toen in de jaren tachtig de meer gepolijste elpees als 'Animal Magnetism', 'Lovedrive' en zeker 'Love at First Sting' en 'Blackout' uitkwamen en de strakke ritmepartijen van Rudolf Schenker overal, op elke rockfuif te horen waren, was deze band op zijn hoogtepunt.

Jaren negentig waren - en niet alleen voor hen, moeilijke jaren. Het was wachten op hun recentste cd ''Humanity Hour 1' om terug een cd uit te kunnen zitten die vol straffe songs staat. Een echte aanrader dus.

Scorpions maakte recent bekend dat ze het voor bekeken gaan houden. In de praktijk wil dit zeggen dat er in maart nog een laatste cd uitkomt waarna een afscheidstoernee volgt die maar liefst 3 jaar zal duren. Als die voorbij is, zal gitarist Rudolf Schenker 65 jaar zijn. Een ikoon, een voorbeeld, een bron van inspiratie en fantastisch songschrijver. Maar zover is het nog niet.

Op 10 april headlinen zij een eendaags festival in Mons/Bergen. Het 'Power, Prog & Metalfestival' presenteert naast Scorpions ook nog enkele progressieve acts als Pagan's Mind (Nor), DGM (Italië),  Adagio (Fr), Astra (USA), Dreamscape (D), Ivanhoe (D) en Virus IV (B) Nog enkele andere mij onbekende bands openen de dag. Meer dan reden genoeg dus om af te zakken naar de 'Lotto Mons Expo'.

In de veronderstelling dat er een toog is, spreken we alvast daar af!Power+Prog++Metal+Fest+powerprogandmetal

 

17:52 Gepost in Actualiteit | Commentaren (0)

08-02-10

Pokketeringtyphus nog aan toe!

language smallWie deze blog op de voet (of is het de letter) volgt, is het zeker niet ontgaan dat Tarkus reeds enkele jaren poogt de gevel van zijn monumentale woning toonbaar te maken. Renovatie heet dat dus.

Maar dat is buiten de zogenaamde vakmannen gerekend. Er is een gezegde dat zegt: 'je wordt niet bedrogen, je bedriegt jezelf'. Dit heeft een kern van waarheid. Maar toch!

Je kan je kind maar beter opleiden tot drugdealer of pooier. Alles is beter dan aannemer, garagist of beleggingsadviseur, om er maar een paar te noemen. Even recapituleren.

De eerste aannemer is nooit opgedaagd. 'T Is te zeggen: veel praatjes maar vooral nog meer 'ben ziek', 'heb mijn materiaal niet', 'komt in orde', 'heb spierverrekking' etc, kwam het niet. Op naar de volgende.

Volledig foute boel. Knoeiwerk. Deze begon in putje winter, op een moment dat geen enkele aannemer begint. In weer en wind, afstevenend op totale chaos.

Na een goed half jaar op en af, ja's, nog meer nee's, veel ziekten en andere prioriteiten maakt hij er zich snel vanaf door een absoluut schabouwelijk resultaat achter te laten. Factuur zit twee dagen later in bus. Uiteraard is deze nog steeds geklasseerd. Tot nader order horizontaal.

Dan draait de man bij en erkent zijn geknoei. Hij steekt het op de toeleveraar van de producten en weet zo weer een half jaar te winnen. Informatie? Nope. Contact? Nope.

Sinds oktober 2009 heb ik geen contact meer gehad met deze afzetter. Temeer: hij schijnt te zijn verhuisd zonder mij te informeren. Telefoonnummers zijn niet meer actief, fax wordt gestuurd en straal genegeerd, brief en aangetekend schrijven leveren niets op. Mails idem dito. If I had a rocket launcher....

Ondertussen is contractor nummer drie (voor ramen en deuren) gecontacteerd en dit lijkt tot op heden goed te gaan. De gevel is echter nog steeds een staaltje van knoeiwerk.

Eerstdaags wordt ook daarvoor een (derde) aannemer voor gecontacteerd die het hopelijk voor mekaar krijgt. Mijn gevel verdient de beste zorgen en hopelijk kan dit in 2010 afgerond worden.

Het is mijn morele plicht om hierbij speciaal te vermelden - met dank voor het aangedane leed, wantrouwen, contractbreuk, oplichterij, leugens en diefstal: Rudi Dits van Verdibouw (ooit te Herenthout, nu Laakdal, volgens mijn bronnen). U kan beter gewaarschuwd zijn. En hij ook.

Wordt het ooit lente?

 

08:41 Gepost in Actualiteit | Commentaren (2)