25-08-10

Still running (against the wind)

Met wat geluk krijgen we nog wat nazomer, maar op veel genade moeten we niet meer rekenen vrees ik.

Het is tevens even stil in Tarkus’ kamp. Niet dat ik in een hoekje zit te niksen, al is de verleiding soms wel groot. Ik verkies om hier niet al te veel nonsens te plaatsen en even te wachten op wat komen gaat. Het jaar is ondertussen ver over de helft en voor we het weten zullen we weer ondergesneeuwd zijn en kunnen de oorverwarmers weer uit de kast worden gehaald…

Fall Champagne 2.JPG
Wat zit er nog in de ‘pipe-line’? 
Zeer binnenkort een weekje verlof waarin ik hoop nogmaals een grensoverschrijdende uitstap te maken. Erg concreet is het nog allemaal niet en het weer kan op dat moment ook nog altijd tussenbeide komen. Ik wil als tip wel meegeven dat het te maken heeft met Grote Kanonnen. Of een en ander doorgaat zal u na datum kunnen lezen én bekijken. Misschien de Sanicole Airshow (20/9), maar dat zal ook een laatste instantie beslissing zijn.

Wat wél zeker is, is dat er nog enkele (hopelijk) formidabele concerten zitten aan te komen. Het hoogtepunt wordt ongetwijfeld het Metal Female Voices Festival, waarvan de line-up sinds kort compleet is. Zoals vorige editie zijn de helft van de bands me onbekend en zullen de verrassingen niet van lucht zijn. Voor mij maken Arch Enemy, Epica, Revamp, HolyHell, Visions Of Atlantis en (zucht) Krypteria zowiezo het mooie weer. En dan heb ik het nog maar over de muziek. Visueel zal het ook weer om te snoepen zijn; al is dat bijzaak natuurlijk.

Ook om naar uit te kijken zijn Anathema (15/10) en Shadow Gallery (17/10). Twee bands die toch wat engagement van de luisteraar vragen. Zelfs de Progmeister zelve dient zich hier nog wat op voor te bereiden – lees: opfrissen. Beide progbands liggen mijlenver uit mekaar, wat weerom bewijst dat er zoveel te avonturen valt in de edelste der muziekgenres. Ook om te snoepen, zij het niet visueel…

Onduidelijk is momenteel ook of Symphony X nu naar Trix komt of niet. Evenveel bronnen spreken mekaar tegen en het ontkennende kamp lijkt jammergenoeg de bovenhand te halen.

Omdat ik nu toch bezig ben: zal er weerom een Christmas Metal Symphony plaatshebben in december? Zo ja, ab-so-luut een aanrader. Uiteraard lees je het hier vanaf er iets over bekend is. De editie van vorig jaar plakt nog steeds aan de ribben.

En zo taffelen we maar verder richting herfst, maar laat ik hier vooral niet teveel nonsens plaatsen.Ook de reportage over Pukkelpop op Canvas gezien? Mooi gebracht, veel jongens met baarden en ‘70’s-Style brillen. Veel geneuzel en falsetstemmetjes, kortom: het zag er inderdaad helemaal anders uit dan een ‘alternatief’ festival laat vermoeden. Mijn enige ervaring met dit festival was in 1988. Niet moeilijk gezien ik op enkele honderden meters van het toenmalige terrein letterlijk gelegerd was. Ik herinner me The Triffids en de Ramones. We waren meer dan content met het handvol bands. Het festival kan me al jaren niet meer bekoren, maar dit ter zijde, de zon schijnt voor iedereen en zolang er nog meer echte muziek wordt gemaakt (met of zonder baarden) dan er plaatjesdraaiers de eer opstrijken, ben ik daar meer dan tevreden mee.

                     gig banner.JPG

Canvas Pop Paus Luc Janssen en ene Tomas de Soete waren de reporters van dienst en vonden dus alles grensverleggend, veelbelovend en waanzinnig en wisten dit met het nodige enthousiasme te verkondigen. Mooi allemaal, energiek gebracht etc. Doch, met één vraag bleef ik wel zitten. Waar was Iron Maiden? Dat er geen beelden van waren (wegens geen baarden?) kan ik inkomen, maar zelfs de naam werd niet vernoemd en er waren geen publieksreacties of ‘nul de botten’. Waren ze er wel geweest? Hoe reageert het gros van het publiek op Maiden? Kunnen chiromeiden dit wel aan? Kortom, zoveel vragen en geen enkel antwoord. Misschien de volgende vraag: hoe komt het dat het festival uitverkocht was? Toch niet omdat Iron Maiden daar de enige en gewilde passage maakte? ’s Werelds grootste en populairste metalband is quantité négligable voor Canvas, maar ik had niet anders verwacht.

               fruit banner.JPG

 Nu ik sinds juni terug de loopschoenen regelmatig, gestructureerd en bijgevolg volgens planning aanbind, weet ik ook terug wat afzien is. Ondanks de opwarming, het mooie schema en de motivatie gaat het me helemaal niet goed af. Meer nog: het vordert voor geen meter. Om het iets directer uit te drukken: ik ben het spuugzat. Dat heb ik gisteren dus vastgesteld. Het besluit is dus redelijk definitief: de loopschoenen gaan aan de haak.                      

Ik moet vaststellen dat ik absoluut geen beter mens wordt door enkele keren per week fysiek af te zien zonder dat ik er op vooruit ga. Saartje en Evy mogen hun mooie initiatieven in hun strakke kont steken, deze (ex)loper is niet van plan zich te blijven uitsloven om op een zeker punt een knie of een enkel te forceren en voor de rest van mijn dagen naar De Rode Loper te moeten kijken.

Mijn lieftallige dokteres heeft me enkele dagen geleden immers kerngezond verklaard middels het nemen van een bloedstaal. De tabel met resultaten vertoonden een mooi gemiddelde over de hele lijn, iets waar een mens tegenwoordig toch zeker tevreden mag over zijn. Houden zo? Zeker. En ik wens het u ook toe!

Tot binnenkort, hopelijk met minder nonsens.

 

09:07 Gepost in Actualiteit | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.