01-10-10

Ready an' Willin'

Ik kan het haast zelf niet geloven maar als ik nu buiten kijk is het donker. Ik weet niet of dat normaal is, maar enkele weken geleden was het nu (1846u) nog licht. Als ik binnen het licht uitdoe is bijna alles donker. En stil. Wat redelijk uitzonderlijk is ten huize van.

Deze periode van het jaar heeft heel wat gevolgen voor mij. Zo voel ik dat alle energie uit mijn lijf wegvloeit. Ik word lui en moedeloos. Net niet depressief, lijkt het wel. Ik ben nochtans een herfstmens, alleen de overgang komt hard aan en vraagt dan ook telkens wat reorganisatie. Vestimentair bijvoorbeeld. Lichte kledij wordt aan de kant geschoven; andere boven gehaald. Dik tegen mijn zin, trouwens.

Vanaf ik op de markt geen aardbeien meer zie, is het jaar eigenlijk voorbij. Als deze worden vervangen door peren (ook lekker natuurlijk) weet ik dat we vanaf dan zes maanden door pokkeweer moeten ploeteren voordat we weer buiten kunnen komen zonder lieslaarzen en zuidwesters. Zo gaat dat in dit kikkerlandje. Ja, dan droom, plan en werk ik liever aan nieuwe plannen voor volgend jaar. Kwestie van op zijn minst de geest zonnig te houden.

Oktober staat voor de deur en wordt op zijn minst bijzonder boeiend, dat is dan wel weer iets om naar uit te kijken. Een hoop verlofdagen links en rechts die hopelijk creatief en constructief worden opgevuld. Drie of vier concerten en het Metal Female Voices Festival. Ja, net als je denkt: die zien we nooit meer te-rug, zal ik diverse concertlocaties onveilig maken… Hou deze blog dus vooral in het oog voor schokkende beelden en treffende beschrijvingen vanuit de wereld van de Schone Kunsten.

Wie dus dacht dat hier geen rock’n’roll meer ging komen…THINK AGAIN

November zal worden ingezet met enkele dagen Ardennen, waarschijnlijk rijkelijk besproeid met lokale brouwselen en mooie teljoren op de dis. Ik hoop het eerdergenoemde jaargetijde keurig in beeld te kunnen brengen…

Vanaf november zal ik ook mijn voedingspatroon terug op de rails zetten. Quoi? Ja, ik beken: ik heb het laatste jaar flink in zonde geleefd en me af en toe te goed gedaan aan eens levende dieren. Het jachtseizoen lijkt me ideaal om terug te bezinnen en voor mezelf uit te maken welke weg ik verder uit wil. Ik ben er nog niet helemaal uit. Zeker is dat ik na enkele jaren (8) redelijk strikt, en vervolgens labiel (2) vegetarisme, er nog steeds niet uit ben.

Ik weet bvb voor mezelf dat een vegetarisch ‘menu’ beter is, daar twijfel ik zelfs niet meer aan, maar soms is het zo lekker dat de lust het over de rede haalt. Ik ben daar eerlijk in en niet-veggies kunnen daar eens mee lachen, maar weet dan wel dat elke hap bewust en niet instinctief in mijn mond gaat. Misschien denk ik gewoon te veel. Weer een uitdaging erbij… 

Tot zeer binnenkort!

excellent.jpg

18:56 | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.